mandag 18. april 2016

Når fester egget seg etter befruktning

Seks dager etter befruktning. Egget har festet seg. Noen kan oppleve en liten blødning, såkalt festeblødning en uke etter befruktning. De fleste vil ikke oppleve det. Små flimmerhår, cilier, som finnes på innsiden av tentaklene, stimuleres av hormonet østrogen og sørger for å skyve egget i retning åpningen på egglederen.


Man kan lett se for seg at mange egg aldri når egglederen, men studier tyder på at så mange som av alle egg når egglederen. Ved vanlig befruktning har jo egget noen dagers reise før det når livmoren, men for oss blir det jo satt rett inn i livmoren. Tas det hensyn til dette når man regner ut dagene?


Har det også noe å si hvordan egget har delt seg , fester det seg tidligere hvis delingen har gått lengre når man setter inn? Så det sier seg selv at etter dager er det for tidlig at egget fester seg , men det har sjedd at det har festet seg alt fra dag 5-1 men mest vanlig vil jeg si at det er dag 6- gjennomsnitt sier man at egget fester seg på dag etter eggløsning, og egget deler seg ikke før etter at egget har blitt befruktet og det skjer iløpet av et. Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen.


Befruktning eller fertilisasjon er sammensmelting av en eggcelle og en sædcelle til én celle, et befruktet egg. Når egget ikke fester seg. Mannens sæ som tømmes i skjeden under samleiet, består av 2–milliliter sædvæske, som kommer fra sædblæren og blærehalskjertelen, og 300–4millioner sædceller.


Feste seg i livmorslimhinnen og utvikle seg videre, p samme mte som etter en. Dagene etter egglsning - hva skjer n? Celledelingen begynner umiddelbart nr egget ditt har blitt befruktet. For siden fres opp i kvinnens livmor der det befruktede egget fester seg til. Jeg kjente tydelig at egget festet seg ca. Nu eenvoudig online boeken!


Det er forskjell på eggløsningen og når egget fester seg. Eggløsningsmerter oppstår pga den lille væskeansamlingen som oppstår i buken når eggposen sprekker. Nei, jeg kjente ingenting. Festeblødningen skjer når det befruktede egget fester seg i livmorveggen, i gjennomsnitt 5-dager etter eggløsning.


Er det grunn til å bekymre seg over en festeblødning? Noen dager før eggløsningen blir slimhinnen i livmoren tykkere og blodfull. Kroppen forbereder seg på en mulig graviditet. Straks egget har festet seg , vil egget starte å utvikle seg til et embryo, et tidlig foster. Hvis det skjer, er du gravid.


Unnfangelsen har ikke skjedd enda. Det er en uke til, men forberedelsene er i gang. Ved starten av menstruasjonssyklus vil opptil egg (ova) i eggstokkene (ovariene) begynne å modnes. Hvert av disse eggene befinner seg inne i små væskefyllte cyster i eggstokkene kalt follikler.


Dette utløser en hormonell reaksjon. Mener det tar ca 3-dager fra befruktning til egget fester seg. Saken er jo det at jeg har jo ikke tatt noe test ennå, men vi prøver å bli gravide og jeg skulle hatt mensen på fredag men ikke fått noenting ennå.


Jeg testet med clearblue på dag etter innsett, og da var den klart positiv. Turte ikke teste før, og jeg tror det fremdeles er håp nå for deg på dag 9. Kanskje egget ikke har festet seg enda, eller at det akkurat har gjort det og hcg nivået ikke har blitt høyt nok til å gi riktig resultat? Krysser fingrene for deg!


Her har eg og prøvd alt føler eg: fotsoneterapi, healing, akupunktur, babyklister, prednisolon for å justere ned immunforsvaret som kan kjempe mot egget som prøver å feste seg , albyl, hatching.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg