onsdag 20. august 2014

Hvor lenge sover spedbarn

Hvor lenge sover spedbarn

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Hvor mye sover spedbarn ? En studie viser at prosent av spedbarn sover åtte timer sammenhengende ved ett-års alderen, men prosent sover fortsatt ikke fem timer sammenhengende. Det er store variasjoner i hvor lenge spedbarn sover sammenhengende. Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød. Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder.


Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. LES OGSÅ: Barn som ikke vil sove. Vi understreker at dette vil selvsagt variere ganske mye fra barn til barn.


Kolikkbarn sover ofte mindre. Sover 3-ganger om dagen. Nattamming fyller flere funksjoner, og gjør ofte at barnet sovner raskt igjen.


Du kan nattamme så lenge du ønsker, også etter at barnet har fått tenner og spiser fast føde. Har enkelte netter hvor han plutselig sover 4-timer i strekk, men stort sett våkner han hver 2-time. Storebroren sov derimot 5-ish timer i strekk de fleste netter fra ca måneder til han var måneder, men når han var måneder ble det masse hyppige oppvåkninger igjen før det stabiliserte seg på hver 2-time til han var ca året.


Han er fornøyd når han er våken stort sett, er veldig oppmerksom, liker å prate og kikke seg rundt, men blir mer og mer klagete jo lenger han er våken. Vi har gått tur, badet og trent, bæsja og spist, prater masse med han og har prøvd å være stille og kose, være på soverommet hvor det er mørkt og stille, ligge alene og ligge oppå meg. Norsk Helseinformatikk Studien viser at det er store variasjoner i hvor lenge spedbarn sover sammenhengende. Svnige barn Ammehjelpen Det er heller ikke uvanlig at natt og dag byttes om, slik at barnet har den lengste svnperioden p dagtid. De våkner ofte med 2-timers mellomrom for å få mat, og deres lengste søvnperioder er normalt 4-timer.


Likevel kan det forekomme at barn sover dobbelt så lenge. Slike variasjoner er helt akseptable så lenge barnet er sunt og friskt. Nattesøvnen kan bli tilsvarende justert. Det viktigste er at barnet samlet sett får nok søvn.


Rent praktisk kan det være utfordrende om barnet sover veldig lenge på dagti fordi det da vil gå glipp av mye av det som skjer i barnehagen. Det er forskjell på hvor mye søvn en nyfødt og et spedbarn trenger, men at en babyen sover i noe som kan føles urovekkende lenge , er oftest normalt. Ved ettårs alder reduseres søvnen om dagen til en gang og i 2-års alder slutter de fleste helt å sove på dagen. Det er varierende hvor mye et spedbarn sover i løpet av et døgn: Alt mellom til timer er normalt, med et gjennomsnitt på timer i døgnet (1). Alt avhenger hvor lenge barnet har sovet på dagti påpeker hun.


Hvor lenge sover spedbarn

Så lenge barnet vokser og trives, og så lenge mor trives med ammingen, er det ingen grunn til å gi barnet annen mat og drikke enn morsmelk de første seks månedene. I denne perioden gir morsmelk all næring og væske barnet trenger, med unntak av D-vitamin. Har du et vegetarisk kosthol kan barnet trenge andre tilskudd.


Les mer på side 14. De aller fleste nyfødte sover mye! De første dagene er ofte roligst- men det finnes selvsagt unntak! Babyen sover allerede i magen til mor! En baby sover allerede før det blir født- i andre trimester av svangeskapet utvikles.


Familie, samliv og seksualitet Graviditet, spedbarn og babytiden. I løpet av det første leveåret skjer det nærmest en metamorfose fra det nyfødte barnet på kg (gjennomsnittsvekt i Norge) til et barn som kanskje allerede har begynt å reise seg, som kommuniserer med omgivelsene og har tredoblet sin vekt. Noen sover mye, andre lite. Spedbarn er barn i alderen 0–måneder.


For lite synes dere kanskje. Nyfødte sover i gjennomsnitt timer i døgnet. Under søvnen befinner spedbarnet seg i forskjellige søvnfaser, og det er forklaringen på, at barnet i perioder under søvnen ligger helt rolig, og i andre perioder sover meget urolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg