fredag 22. august 2014

Smerter etter abort

Men kommer ikke menstruasjonen tilbake etter 4-uker, bør du kontakte lege for å finne ut om svangerskapet har gått videre. Vanligst er altså vedvarende blødninger og smerter etter aborten fordi livmoren ikke er helt tømt. Det er minst smerter med en kirurgisk abort selv om dette på en måte er et større inngrep.


Har du smerter etter inngrepet, vil du få tilbud om smertestillende. Kvinner som ikke har født barn tidligere, får en forberedende medikamentell behandling samme morgen som inngrepet skal skje, for å myke opp og utvide livmorhalsen. Etter en kirurgisk abort. Truende abort regnes egentlig ikke under gruppen spontane aborter , men de er allikevel nært knyttet opp til denne gruppen.


Så føler det blir ditt dumt og ringe sykehus for det. Hei, for ca 3mnd siden tok jeg en medisinsk abort. Nå i ettertid har jeg fått disse smertene tilbake og det gjør at jeg må sette meg ned fordi jeg har så vondt. Stakar, du skal ikke gå og lure på dette.


TIDEN ETTER ABORT : Blødninger er vanlig etter abort , og samleie skal derfor unngås i en periode. Men det er ikke uvanlig å slite psykisk. Her er alt å vite om tiden etter abort , og hjelp du kan få. Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme. På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter.


Magesmerter med feber og diaré kan også være en inflammatorisk tarmsykdom som Crohns sykdom eller Ulcerøs kolitt, men da du har kolikkliknende smerter tror jeg ikke det. Videre er det en tilstand som heter divertikulitt, som er en infisert godartet liten utposning på tarmen som oppstår etter mange forstoppelser, men det stemmer dårlig. Men etter uke er det kun ultralyd som kan bekrefte en abort. Kvinners opplevelse av spontanabort varierer mye. For noen kvinner likner det på opplevelsen av å ha en vanlig menstruasjon.


Denne var mislykket og endte med utskrapning den sept. Før utskrapningen begynte jeg å kjenne et pulserende ubehag på venstre side i eggstokkområdet. Tok abort på fredag (kirurgiske måten), har de siste dagene hatt mye smerter i magen. Akkurat som om det går et belte med smerter.


Samtidig har det slått nedover venstre fot. Jeg var kun uker på vei. Kan det være noe i forhold til aborten ? Bør jeg ringe legen? Men jeg opplever det ikke slik.


Sterke smerter og langt over moderat blødning. Er det normalt, eller er jeg usedvanlig pysete? Leser jo på nett og har fått informasjon om at etter provosert abort kan man oppleve lette blødninger og noe smerter. Når tabletten er tatt har aborten starta.


Noen som har opplevd lignende? I løpet av dei neste to dagane kan du bli kvalm, begynne å blø og få menstruasjonsliknande smerter. Du bør då fullføre aborten. Også etter en kirurgisk abort er det vanlig med blødninger og noe smerter , sier hun.


Ventetid for abort. Det er sjelden det oppstår komplikasjoner etter en abort. Blødningene kan vare i alt fra noen dager til fire uker, men fortsetter du å blø etter dette, bør du kontakte legen eller sykehuset. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Skal du begynne med p-pille, kan du starte dagen etter aborten.


Smerter ved dype støt under samleie er også typisk. Livmorslimhinne på urinblæren kan gi hyppig eller smertefull vannlating. Endometriose på tarmen kan forårsake smerter ved avføring.


Den feilplasserte slimhinnen utvikler seg vanligvis i 20-årene, gir plager i 30-årene og forsvinner etter overgangsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg