tirsdag 12. august 2014

Røyking amming

Blant annet kan barnet få nikotinforgiftning, økt risiko for kolikk, dårlig vekst og plutselig spedbarnsdød. Av Kjell Haug, professor dr. Hva er best ernæring for spedbarn? Spørsmål: Hei Jeg har dessverre begynt å røyke igjen etter fødselen. Jeg har en datter som er uker gammel, som jeg fullammer.


Røyking amming

Jeg er nå veldig nervøs for krybbedød pga min røyking. Jeg røyker ikke inne og jeg vasker hendene nøye etter hver røyk. Men nikotin går jo over i morsmelka. Men klarer du ikke å slutte helt, er det best om du kutter ned så mye som mulig, og at du ammer FØR du tar en snus eller røyk.


Røyking , snus og amming. Etter graviditet og amming. Alle barn plages av tobakksrøyk i rommet. De blir oftere forkjølet og får lettere ørebetennelse, bronkitt og astma.


Røyking amming

Barn og røyking hører ikke sammen. Tenk også på gevinsten for deg selv: Du får bedre helse, penere hu mindre rynker og god luktesans, og du sparer mange penger! Det er også lettere å bli gravid igjen, hvis det er ønskelig. For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen.


Amming og tannhelse. Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene.


Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. I tillegg til å kunne gjøre det vanskeligere å innlede et svangerskap (redusert fertilitet), kan røyking under graviditet, ved amming og røyking inne være skadelig for barna. Passiv røyking er jo heller ikke bra for deg under graviditeten, og ikke for barnet etter at det er født. Når jeg er ferdig med både graviditet og amming , da kan jeg vel røyke igjen? Morsmelk inneholder næringsstoffer og andre komponenter som er spesielt tilpasset barnet, i den fasen barnet er i. Morsmelken speiler innholdet i blodet ditt, og i teorien vil stoffer i blodet ditt også finnes i melka.


I disse artiklene finner du informasjon om hva morsmelken inneholder, og hvordan det påvirker melka om du drikker alkohol eller tar medisiner. Jeg har termin om noen få uker (har ikke røyket i svangerskapet nei), og lurer på hvordan det er med røyking (hasj) og amming ? Er det det samme som å drikke alkohol? Her finner du en oversikt over de vanligste problemene, og hvordan du kan forsøke å finne løsninger som fungerer for dere. Det kan av og til være vanskelig å vite om problemet ligger hos deg eller barnet, så sjekk gjerne kategorien vår om Utfordringer hos barnet i tillegg.


Røyking amming

Utviklingen av barnets pustekontroll blir svekket og forsinket, noe som gjør spedbarnet sårbart for kjente risikofaktorer for sykdom og død. Utvikling og modning av spedbarnets pustekontroll skjer i hovedsak de to første månedene. Hvis du begrenser røyking eller snusing til rett etter ammingen, slik det går lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming , vil det være mindre nikotin i morsmelken enn om du røyker eller snuser før du ammer, råder Carlsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg