tirsdag 19. august 2014

Gravid etter spontanabort

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det finnes ikke noen medisinske grunner til å utsette forsøk på å bli gravid. Den følelsesmessige bearbeidingen av en spontanabort kan ta tid.


Samtale med helsepersonell og støtte fra familie og venner kan hjelpe deg gjennom denne sorgprosessen.

De fleste kvinner som har en spontanabort , opplever et vellykket svangerskap senere. Omtrent til prosent av alle svangerskap ender med abort. Regner vi med alle tidligaborter som ikke engang kvinnen selv vet om, blir tallet kanskje prosent. Abortene øker med stigende alder hos kvinnen og antall tidligere svangerskap. Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren.


De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen.


Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.

Mer utsatt for spontanabort. Selv om det vanligvis er en grunn til at svangerskapet ender i en spontanabort , kan det dessverre se ut til at noen kvinner er mer utsatt enn andre. Hvis det virker som du har anlegg for å abortere gang på gang, bør du søke legehjelp for å prøve å finne ut hvorfor dette skjer.


Etter en spontanabort tar det en drøy måned før du igjen får mensen. Du kan prøve å bli gravid igjen når mensen er kommet tilbake, og du er både fysisk og mentalt klar. Bli gravid etter spontanabort. Mer enn én av fem graviditeter ender i en spontanabort , vanligvis finner det sted i løpet av de første tre månedene av svangerskapet.


For kvinner under 3 er sjansen for å ha en spontanabort i et gitt svangerskap ca prosent. Forebyggende av spontanabort – slik unngår du spontanabort. Ettersom årsaken til de fleste spontanaborten kommer av kromosomavvikelser er det ikke mye som kan gjøres for å forhindre dem. Ett viktig steg er å være så frisk som mulig før befruktningstilfellet for å skape en sunn atmosfære for å bli gravid. Vi regner med at rundt prosent av alle graviditeter der kvinnen vet at hun er gravid , ender i spontanabort (SA).


Rundt prosent av alle påbegynte graviditeter vil ende i en spontantabort, sier konstituert overlege Elisabeth Berge Nilsen ved Stavanger Universitetssjukehus. Gravid rett etter en spontanabort. For mange er en spontanabort en vanskelig opplevelse.


Hvor raskt etter du vil bli gravid igjen etter en spontanabort kommer an på hvordan du har det og tar situasjonen. Så jeg hadde spontanabort for uker siden. Etter det endra jo syklusen min pga blødninger etter dette.

Vi valgte å prøve på nytt, da vi har hørt at sjansen for å bli gravid igjen er større etter en spontanabort. Hvor stor er egentlig sjansen for at jeg er gravid igjen nå da? Noen som veit sånn c. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Livmoren normaliseres raskt etter en spontanabort , og noen prøver å bli gravide igjen kort tid etter. Kan man gjennomgå en spontanabort uten å få symptomer?


Ofte vet ikke kvinnen selv at hun har hatt en spontanabort fordi den skjer før hun vet at hun er gravid. De fleste spontanaborter skjer i de aller første ukene av svangerskapet. Men en spontanabort uten symptomer kan også skje senere i svangerskapet.


Etter en fullbyrdet spontanabort : Mor får sjelden videre problemer. Det er vanlig å ha småblødninger i et par uker etter en spontanabort. Man kan også oppleve noe smerter som oftest kan behandles med paracet.


Hvis man får illeluktende utflo feber eller sterke smerter skal man kontakte lege. Det er lite som kan gjøres for å forebygge en spontanabort. Hvis det er mistanke om at det er rester tilbake i livmoren etter aborten, kan det gis et medikament (prostaglandin) som stimulerer til sammentrekninger i livmorveggen så restene kan støtes ut.


Hvis man er gravid og får smerter i underlivet , er det ikke nødvendigvis alvorlig. Likevel skal legen vurdere om det er av betydning eller ikke. Rilignende smerter, det vil si smerter som kommer og går, eller tyngdefornemmelse midt i underlivet, stammer som regel fra selve livmoren.


Hadde en spontanabort i desember i fjor, ble gravid igjen på tredje syklus (de to første syklusene varte tilsammen 6mnd.), men hadde en medisinsk abort i sommer. Var ikke mer enn uker på vei, men trist alikevel Lurer veldig på hvor fort dere som har hatt SA har blitt gravid igjen. Håper jo såååå veldig at det kan klaffe med en gang og at dette bare er som en litt forsinket mens. Håper på maaaange svar da jeg lurer veldig.


Anonymous poster hash: b0f04. Nathalia - Mamma til to tøffe karer. Den ensomme veien for å bli gravid. Beate - Mamma til Alfred og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg