tirsdag 5. august 2014

Trønderbunad rød

Det finnes hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Rød , rød gloria, blå, blå gloria, grønn, grønn gloria og sort gloria. En Trønderbunad er ikke bare en Trønderbunad. I tillegg til fargevariantene finnes det tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær.


De vanligste fargene er blå, rød og grønn med hvit bunnfarge, men vi lager også varianten gloria med mønsteret rose med bølge. I dag finnes det hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Rød , grønn og blå i både lin og gloriagarn, og i tillegg har du den sorte i gloria.

Det finnes tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær. I tillegg har du fire vesker, og da har vi ikke engang begynt å snakke om hodeplagg og sølv…! Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven.


Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av data fra FINN. Selger skjørt, vest og forkle til rød trønderbunad. Sølv medfølger ikke, og heller ikke skjorte.


Den er i god stand og har vært oppbevart mørkt og tørt og beskyttet. Har vært renset en gang.

Personhøyde ca 65. Kan passe til en lavere person enn det, men ikke noe særlig høyere. Rød trønderbunad selges med alt av tilbehør. Bunaden er i perfekt stand. Ingen flekker eller skader, og kommer fra et røyk- og dyrefritt hjem.


Selger vesten til min trønderbunad da den har blitt for liten. Den har siden blitt brukt ca ganger og blitt pent behandlet. Trønderbunad i rødt Jeg er stor fan av bunad til smårollinger, og da gjerne i strikket form. Begge prinsene har hatt strikka bunader, og mor syntes de var så flotte i dem. Men etterhvert som de har vokst til er det ikke kult lenger, og mine bunadsmeninger må vike for deres.


Svarte bunadsko med rød kant på tunga. Det skilles ikke mellom ugift og gift. Vi monterer bunaden hvis du ønsker å brodere selv. Ytterligere info om kvinnebunaden: les bunadens historie.


Vi har resultater for Trønderbunad til salgs til de beste prisene. Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av markedsplasser på Rubrikk.

Pent brukt, ingen skader eller flekker. Min bestemor var 1. Denne Pinnen ble oppdaget av Kirsti Helgesen. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Det er eit veldig fint arbeid som ligg til grunn for dette hodelinet.


Kvitsøm med enkel og dobbel uttrekkssøm, klostersøm, austmannarenning. Under skautet er det ein valk trekt med rødt stoff, som held skautet litt opp fra hodet og gjer at saumen kjem godt til syne. Stjørdal Husflidslag har flere år hatt kurs i sying av bunad.


Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Til bunaden brukes et grått forkle. Vesten er i rød eller grønn vadmel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg