onsdag 13. august 2014

Lavkarbo yoghurt

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Tyrkisk yoghurt med bær og palmesukker.


Alle bør vurdere lavkarbo -kosthold – men i hvilken grad avhenger av ditt utgangspunkt og målene du har satt deg. Ebeltoft mener at alle har godt av å spise av variant av lavkarbo : - Nordmenn i dag med sitt moderne kosthold spiser utrolig mye karbohydrater i forhold til den andre maten, altså protein og fett, forteller hun. Alle tabellverdier gjelder 1g spiselig matvare.

Tabellverdiene uttrykker nivå for næringsstoffer. En strek (-) betyr ukjent mengde næringsstoff. I en lavkarbo diett trekker du fra fiber mot karbo da disse utligner hverandre.


Lavkarbo fremmer et sunt vekttap. Den funker på samme måte som CF og Römme og naturell yogurt. Jeg bruker den gjerne sammen med fun light saft, smaker vanlig yogurt Nå skal jeg ned i vekt for 2. LAVKARBO -DIETT DAG Mange opplever det som svært vanskelig å gå ned i vekt.


Men ofte er det svært små endringer som skal til for å bli lettere. Frokost - Skive med pålegg skive rugbrød.

Saftig mykt deilig brø som skiver rett og slett. Ja, ikke ts men ss. Mulig jeg er treg - mest sannsynlig. Disse fruktene kan du spise på lavkarbo. Men hvis du går på en lavkarbodiett gjelder det likevel å finne dem som ikke inneholder så mye karbohydrater - og hvilke er det?


Cantaloupe melon, appelsin, rabarbra, bjørnebær, multer og bringebær er eksempler på frukt og bær du fint kan inkludere i et lavkarbo -kosthol sier. Mange studier har undersøkt om det er slik at lavkarbo øker blodfettstoffene. Det var tross alt det viktigste argumentet fra motstanderne av lavkarbo i mange tiår, altså antakelsen at mindre karbohydrat og mer fett ville øke kolesterolet og dermed også risikoen for hjertesykdom. En slik sammenheng er imidlertid ikke så enkel uansett.


Pisk fløte og tagatesse. Kutt eple og jordbær i småbitar. Blåbæra kan vere heile. Rasp sjokoladen og dryss over desserten.


Obs: Tabellene viser næringsinnhold per 100g spiselig, skrelt vare (ca 1dl hvis flytende). Low carb frokost Omelett med laks og dampede grønnsaker, paprikastykker med ost og skinke eller rester fra middagen. Vi har forsket oss fram til det vi mener er smaker som autentisk tzatziki! Noen finner ut av det veldig raskt, mens andre trenger mer tid.


Vi er alle forskjellig! Men én ting vet vi, og det er at lavkarbo er en ypperlig metode for å gå ned i vekt.

I det siste har jeg virkelig merket de positive helsefordelene med lavkarbo -mat: jeg merker det både på humør og energi og ikke minst på MAGEN! Magen min som alltid var så oppblåst (spesielt på kvelden) er nå blitt flatere! Du går ned i vekt ved å kutte ned på karbohydrater, som sukker, brø poteter, ris og pasta, og spise mer fett og proteiner. Også Statens råd for ernæring anbefaler nå slanking med lavkarbo som metode. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.


Ha dette i det tørre og bland sammen. Rør i smeltet smør til slutt. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk eventuelt formspray eller litt ekstra smeltet smør under stekingen.


Avkjøl vaflene på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg