onsdag 6. august 2014

Prolaps hund

Hunden min ble akutt dårlig natt til lørdag, har vært hos dyrlegen ganger i løpet av helgen hvorpå hun ble diagnostisert med prolaps. Hun har fått kortison og har blitt neddopet da hun har vært helt h. Det kommer an på type prolaps og hvordan hunden blir påvirket av det. Hvis hunden kan ha en fin hverdag med bruk av medisin er jo det bra. Men hvis hunden har smerter og plages med bevegelse og blir hemmet er det best å la den slippe.


Prolaps hund

Det finns operasjoner for det, men vet ikke noe om prognoser og slikt. Det å gi kortison ved prolaps er såkallt konservativ behandling. Det vil dempe reaksjonene rundt prolapsen og lindre smertene. Men det er viktig at hunden holder seg i ro mens den går på denne behandlingen. Denne hunden er seriøst den kuleste hunden jeg har kjent, jeg hater å se at han har vondt og at han ikke kan bli med på turer.


Sammenlikninger med mennesker og prolaps er ikke så mye verdt syns jeg. Man har annen behandling på mennesker, samt et menneske tilpasser seg nok bedre en slik situasjon enn en whippet. Skiveprolaps kan som mange sikkert er klar over ramme hunder. De kliniske tegnene kan variere i stor grad fra kun lett smertepåvirkning og stivhet, til total lammelse av beina. Dette er avhengig av type prolaps og alvorlighetsgrad.


Prolaps hund

På generelt grunnlag deler vi prolaps hos hund inn i to hovedgrupper. Jeg har ingen råd eller erfaring med prolaps hos hund , jeg ville bare gi deg en virtuell klem. Det er så trist når dyrene blir syke ! Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet.


Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok! Let adgang til klinikken fra motorvej.


Mange hunder får prolaps , men kortbente raser med lang rygg, som dachsen, er mest utsatt, sier hundefysioterapeut Wenche Ekeli. Daglig tar hun imot hunder som sliter med muskel-, nerve-, ledd- eller bruddskader. At de firbente skal få samme rehabilitering som tobente når ulykken rammer, er i hennes øyne en selvfølge.


Men enkelte ganger kan et prolaps føre til alvorlige smerter og symptomer. Typisk ved et bredbaset eller sekvestrert prolaps oppstår intense strålende smerter ned i begge beina samtidig og kan til og med forårsake akutte lammelser. Prolaps kan forårsake altoverskyggende smerter og i verste fall lammelser. Sykdommen er meget sjelden hos barn og unge mennesker. Et prolaps kommer ofte plutselig uten noe særlig forvarsel.


Det rammer menn litt hyppigere enn kvinner. Vekten synes ikke å ha noen særlig betydning. Jeg har en beagle handhund som har fått prolaps i bakre del av ryggen.


Blant annet vil man avgjøre om hunden har følelser i den lammede kroppsdelen eller ikke, men også finne ut om refleksene er normale, og man forsøker å konstatere hvor på kroppen skaden sitter. For eksempel kan en lammet bakpart indikere en ryggskade, eller ved lammelser i ansiktet kan en dyp øreinfeksjon være den underliggende årsaken. VetScan tilbyr også telemedisin tjenester besert på pasientinformasjon og bilder man selv har tatt lokalt. Spondyloser hos hund - sannheter og myter. Her får du tilgang til svært erfarne Dipl.


Prolaps hund

Radiologer og neurologoer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg