onsdag 13. august 2014

Gravid depresjon

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hvem er i faresonen Enhver gravid kvinne kan utvikle depresjon på et tidspunkt gjennom svangerskapet. Styrken varierer fra mild til alvorlig depresjon med selvmordsfare.


Hos tre av fire følges depresjonen av angstproblemer.

Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Vi anbefaler at kvinner som går på antidepressiva fortsetter på det, for å ikke risikere et tilbakefall av depresjon , forteller Furu.


Gravid og deprimert. Kvinner som bruker antidepressiva har vanligvis jevnlig kontakt med fastlegen, og det vil da være naturlig å diskutere et eventuelt svangerskap. Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Har du behov for og ønsker kunnskap, trygghet og støtte under graviditeten og som nybakt mamma, har du god nytte av Mamma Mia.


Programmet er for alle, men er kanskje mest påtenkt de som har en mild til moderat depresjon.

Tilstanden kan spenne fra mindre plager til alvorlig depresjon , og den må være tilstede det meste av dagen omtrent hver dag i to uker eller mer for å oppfylle kravene til diagnosen fødselsdepresjon. Fødselsdepresjon, postpartum depresjon eller barselsdepresjon er ulike betegnelser på depresjon under eller etter svangerskap. Effektene av depresjon og medisinering på adferdsproblemer forsvant når man tok høyde for mors nåværende symptomer på depresjon.


Deltagerne i studien er en svært ressurssterk gruppe med høy utdannelse, der mor og far lever. En time fysisk aktivitet i uka under svangerskapet kan forhindre depresjon blant gravide og nybakte mødre. Nordhagen ut da hun som hovedfagsstudent ved Norges idrettshøgskole undersøkte 2kvinner i Oslo i alderen til år. Det fant Ingjerd H. Forskerne registrerte deretter når hver kvinne faktisk fødte, og sammenliknet dette med graden av depresjon tidligere i svangerskapet. Humørsvingninger er helt normalt når du er gravid.


Trening, nok søvn, riktig mat og tid med kjæreste og venner kan hjelpe deg på tøffe dager. Derfor er det viktig å ikke gi opp. Jeg tenker det er viktig for både deg og fosteret at du får hjelp til å få det bedre med deg selv. Jeg har vært sykemeldt nesten ett år for alvorlig depresjon , har i tillegg angst, som jeg forsåvidt lever fint med til daglig (nå blusser jo den skikkelig opp, er mye å være nervøs for). Jeg har utsatt hormonbehandling fordi jeg var under behandling for depresjon , ganske intensivt, men nå har jeg altså blitt gravid for egen maskin.


Degresjon er en psykisk sykdom og når denne oppstår under ukene eller månedene etter en fødsel kalles det for fødselsdepresjon (på latin ”postnatal depresjon ”). Vi er jo så ulike fra naturens side. Store endringer er ikke ensbetydende med fare for depresjon.


Noen gråter mye, rister litt på hodet, og forklarer at det går fint, de er bare så.

Ulempen er at mange friske kvinner unødvendig blir kategorisert for depresjon. Flere enn 1sjekker allerede i dag alle barselkvinner for depressive symptomer med et sjema kvinnene fyller ut,men det er ikke drøftet på nasjonalt plan om en slik screening bør innføres for alle. Noen som har erfaring med cipralex? Evt prøving og cipralex? Gikk det bra med en evt baby om du tok det mens du var gravid ? Hvor stor var dosen da?


Hva har hjulpet deg? Rask og trygg leveranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg