torsdag 7. august 2014

Fødsel uke 36

Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier. Noen ganger skjer dette fordi vannet går, men ofte vet man ikke årsaken.


Risikoen for prematur fødsel øker dersom kvinnen: Har hatt premature rier i tidligere. Etter som fødselen nærmer seg, blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid mellom dem - du har rier.

Ved fullgått ukomplisert svangerskap (uker eller mer) der vannet ikke har gått, kan du vente med å kontakte fødeavdelingen til riene varer i minst ett minutt og kommer hvert femte til tiende minutt. Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Alt du trenger å vite om keisersnitt.


Vetle er født akkurat uker. Han hadde ingen problemer med pust e. Han ble regnet som prematur, måtte ammes hver time hele døgnet og fikk tillegg på sykehuset. Fikk litt gulsot å lå i lys natt. Tegn på fødsel uke ?

Spørsmål til lege og jordmor fra kvinner i uke 26: Jeg skal ha keisersnitt i uke 37. Har født med keisersnitt to ganger. Blir tredje fødsel også keisersnitt? Til termin rommer altså cirka uker.


De aller fleste gravide skulle vel helst sett, at de slapp å gå over termindato. Det er jo ganske mange! Hos noen er det aller første tegnet på at noe er i ferd med å skje, at slimproppen går. Mange har nå kynnere som kommer og går.


De varierer både i lengde og intensitet. Så lenge de ikke er regelmessige i flere timer, er det neppe snakk om rier. Før uke i svangerskapet ligger prosent av fostrene i seteleie. De fleste vil imidlertid snu seg når fødselen nærmer seg, fordi det gir den beste tilpasningen til livmorens form. Livmoren vil etter hvert synke ned og det vil oppleves litt enklere å puste.


Gravid uke , og 38. Noen får problemer med å sove fordi det er vanskelig å finne en behagelig hvilestilling. I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt.


Tåneglene når nå tåspissene.

Om du kunne plassert fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg om den. Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom én og to centimeter i diameter. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Anonym bruker skrev: Bare opplever mann at pengene ikke kommer inn på kø to i dag, ergo kommer de i oktober? Du får mail når skatteoppgjøret dit er ferdig. Hvis jeg kunne bært henne en uke eller to til i magen min så ville prognoser for senskader være enda mindre. Er risikoen for infeksjon så stor veid opp mot senskader at man må sette igang fødselen. Jeg venter en gutt med termin mars.


Jeg er år og sunnmøring. Dette er mitt første innlegg her hos Babybloggerne, og jeg skal skrive litt om de siste ukene av graviditeten. Videre oppfølging etter uke (gjelder om kvinnen følges enten i spesialist- eller primærhelsetjenesten) avgjøres ved kontrollen på fødepoliklinikken.


Fostre som vokser raskt (raskt økende abdominalmål) de siste ukene før termin har økt risiko for intrauterin fosterdø og bør følges ved fødepoliklinikk etter uke og frem til fødsel. Allerede ved inngangen til neste uke vil det ikke regnes som for tidlig fødsel hvis babyen skulle komme. Når du er gravid i uke så har barnet lagt seg rett, med hodet i bekkenet. I svangerskapsuke har du sikkert vont i ryggen og føttene dine blir hovne utover dagen. Barnet veier i uke mer enn kilo.


Les om alt som skjer når du er gravid i uke 36. Melkeproduksjon nr babyen er fdt prematurt - Ammebloggen 29. Hei er i min uke nå og har begynt å få krampelignende vondt med litt nedpress når jeg sitter i ro eller ligger og det gir seg gjerne heller ikke med det første selv om jeg slapper av, har hørt at kynnere skal gi seg når man har slappet av, har vert plaget med mye kynnere før og dem har gitt seg men disse smertene er annerledes og kommer å går hele tiden, kan det være det hodet. Vannet mitt gikk uten forvarsel uker før termin.


Og da endelig kom han ut. En baby født i uke kan være litt trøttere en de som er født senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg