tirsdag 26. august 2014

Barnehage lønn

Barnehage lønn

Som barnehageassistent jobber du i barnehage. Sammen med de andre ansatte er du med på å gi barna en trygg og god barnehagedag. Avtalen gjelder ansatte i barnehager , som barne- og ungdomsarbeidere, førskolelærere, ledere i barnehage , spesialpedagoger og miljøarbeidere. En dag i barnehagen består av både leking og pedagogiske aktiviteter. Barnehagen er en arena for lek og læring.


Barnehage lønn

Samarbeid mellom barnehage og barnevern - til barnets beste. Her presenteres data om tilskudd og økonomi, mangfold og eierskap, lønn og pensjon, bemanning og sykefravær, foreldretilfredshet og tilsyn. Tilskudd og økonomi Tilskuddssatsene i kommunene varierer med over 100.


PBL har inngått tariffavtale med Delta. Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Anerkjennelse og bedre lønn viktig for at flere barnehagelærere blir i jobben.


Barnehage lønn

Forsker Lars Gulbrandsen har sett på utviklingen i barnehagelæreryrket. I en fersk artikkel peker han på årsakene til at flere velger å bli i yrket. Jeg er straks ferdigutdannet barnehagelærer, og har jobbet litt som ringevikar i kommunal barnehage i Oslo ved siden av studiene. Jeg er år og hadde ikke erfaring fra barnehage fra før.


Jeg har ca 18- kr per time i lønn. Tariff, lønn og personal. Hva kan vi hjelpe deg med? Lønn og arbeidsforhold. FUS drifter i dag mer enn 1barnehager i over kommuner.


Oslo kommunes kontaktsenter - åpningstider og priser. Hei, I høst startet jeg som lærling i en barnehage i Hordaland kommune, og jeg har et spørsmål ang lønn som lærling. I fra starten av har det vært en lav bemanning og folk som er syke, da har jeg måttet jobbe uten tilsyn og med ekstra ansvar for barn, det har vært tider hvor det kun er ansatt utenom meg på dagti når jeg har lest på andre forum så står det at når. Sjekket dette med arb. Tenkte dette var for godt til og være sant, og det stemte.


Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Vi håper at kofferten kan være med på å gi alle yrkesprofesjoner i barnehager og skolefritidsordninger lettlest og nyttig informasjon om matvareoverfølsomhet. Her kan du blant annet lese mer om de viktigste tariffavtalene som gjelder for flest ansatte i sektoren.


Jeg blir så irritert over sånne som deg som tror det bare fordi jeg spør om en vesentlig ting som lønn. Tror du virkelig jeg vil søke jobb i barnehage fordi jeg IKKE liker å være med barn. Eller muligens ta barne og ungdomsarbeider-faget på skole og begynne som lærling i barnehagen , og på sikt ønsker jeg å ta bachelor som barnehagelærer for å få en høyere utdanning. Det er derfor ikke så lett å si nøyaktig hva du vil få i lønn som barnehagelærer. Velkommen til våre offisielle hjemmesider.


Sammen skal vi lage den beste virkeligheten vi kan for barna våre, verne om barndommen, glede oss over øyeblikket og sikte mot fremtiden. Arbeidsmiljøloven har regler om arbeidstakers rett til fri fra arbeidet i ulike situasjoner. Den sier imidlertid ingenting om barnehage -, skolestart og en rekke andre velferdspermisjoner som er mer eller mindre vanlige i norsk arbeidsliv. Ved barnehage - og skolestart er det likevel mange norske arbeidstakere som får fri med eller uten lønn. Det er likevel ikke alle vederlag eller godtgjørelser som skal regnes som lønn etter allmenngjøringsforskriftene.


Det er et krav at det dreier seg om goder eller ytelser som det er vanlig å regne som en del av lønnen og som inngår i beregningsgrunnlaget for feriepenger, skatt og trygdeytelser. Der lærer de ansatte om – og reflekterer rundt temaer som bl. Syn på barn og barndom, voksenrollen i barnehagen og barn som er utsatt for vold og overgrep.


I tillegg finnes det kompetanseutvikling om eksempelvis Skolespirene (de eldste barna), praktisk arbeid med realfag i barnehagen og lederutvikling for pedagogiske ledere og styrere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg