torsdag 7. august 2014

Farge på avføring

Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen. Hvit: En hvit eller pudderfarget avføring kan være et tegn på at galleblæren ikke fungerer optimalt. Rød eller sort farge – Mørkt, størknet blod i avføringen må alltid sjekkes av lege, men friskt blod kan tyde på at du har revet deg opp litt i endetarmen, det er vanligvis snakk om rifter eller sprukne hemoroider, i så fall kan fiber og væske i maten du spiser bløtgjøre avføringen så dette skjer i mindre gra forklarer Arsky. Du trenger ikke få fullstendig panikk hvis avføringen din plutselig har fått en litt rar farge – fargeendringen kan ha en helt naturlig forklaring. Fargen på avføringen.


Farge på avføring

Hvis avføringen er: Grønn. En endring i farge kan væreet faresignal på en infeksjon eller en sykdom. Blek eller hvit avføring. Når avføringen din er hvit eller blek i fargen , indikerer det at du har et problem med gallesystemet (bukspyttkjertelen, leveren eller galleblæren).


Den brune fargen på avføringen kommer fra gallesaltene som leveren din utskiller. Marcus Følling Lun allmennlege hos Eyr-legene på mobil, sier at det er vanlig at det veksler litt mellom fast og løs avføring , og du trenger ikke bekymre deg med mindre du ser en endring. Ellers bør du være obs på at maten du spiser kan påvirke fargen på avføringen.


Rødbeter, mais, spinat og annen sterkt farget mat, både naturlig og kunstig, kan farge den. Les mer oBlod i avføringen. Løs, fettete, blekhvit avføring over tid. Avføring er rester av hva du har spist, og konsistens, lukt og farge sier mye om hva slags kosthold du har.


Ulike former for av avføring kan også være tegn på sykdom, sier Gunn. Kommer det mye avføring på en gang og den er grøtete, lys og svært illeluktende,. Både blåbær, rødvin og jerntabletter kan farge avføringen nesten svart. Vi legger ikke så stor vekt på fargen , men hvis man har fargeløs avføring kan det betyr at det ikke er galle i tarminnholdet, har Jørgen Valeur, lege og forsker, tidligere fortalt til Lommelegen.


Farge på avføring

Avfarget diaré som ser blek eller grålig ut kan være et tegn på leversykdom eller gallesykdom. SVAR: Hei jente, oransje farge på avføringen høres ikke så unormalt ut. Akkurat hva som gav denne fargen er jeg ikke sikker på , det kan ha vært noe du sp.


Det er ikke noe å bekymre seg for. Logg inn for å følge dette. Jeg får mørk rødlilla farge på avføringen av rødbeter. Vanligvis er den pent mørkebrun, men når jeg har diare blir den lysere, noen ganger helt lysebrun med litt gulskjær.


Farge på avføring

Hei, vet ikke om dette er noe nytt, men i det siste har jeg lagt merke til at avføringen min ofte har flere farger på en gang, altså noen lyse partier og noen mørke partier på samme klump. Hvit avføring : En hvit eller pudderfarget avføring kan være et tegn på at galleblæren ikke fungerer optimalt. De to siste symptomene kan være tegn på at sykdommen er kommet langt. Symptomene på tarmkreft varierer etter hvor svulsten ligger. Ved endetarmskreft er løs avføring og sterk avføringstrang et symptom når svulsten har nådd en viss størrelse.


I løpet av det første året endrer avføringen seg både i hyppighet, konsistens, farge og mengde. Det aller meste er normalt. Snakk med helsestasjon eller lege dersom et barn under seks uker ikke har daglig avføring. Sjelden avføring i denne alderen kan være et tegn på at barnet får for lite melk.


En hvit, leirefarget avføring kan være et tegn på mangel på galle i avføringen, som i sin tur kan være et resultat av en stopp i gallepassasjen. Hvit avføring kan også være symptom på andre problemer så kontakt lege. Dette kan gi gulsott.


Grønn mat som spinat kan sette farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg