mandag 18. august 2014

Jordmødrene nrk

Jordmødrene nrk

Norsk dokumentarserie. Døgnet rundt tar de i mot nye verdensborgere. For jordmødrene på Sykehuset Buskerud blir dette allikevel aldri rutine. Det er et like stort mirakel hver gang.


Jordmødrene nrk

I seks episoder følger vi jordmødrenes lange vakter fylt av drama, gleder og sorger. NRK TV - NRK- Direkte. Claudia sliter med å få jobb etter prøveløslatelsen, og får. Regionssjef Frode Pedersen tar med seg sine ansatte på.


Mordet på Nicole Brown Simpson og. Likevel er det kanskje litt spesielt når den fødende kvinnen selv er jordmor på et stort sykehus. Selv om det ikke skjer ofte er det en kjennsgjerning at noen barn dør.


Enten i mors mage eller like etter fødselen. Dette er en tragedie for foreldre og andre pårørende. Direktør Steinar Pleym Pedersen ved Lofoten sykehus. Jordmødre fra Lofoten sykehus pendler til Lærdal for å hjelpe fødende kvinner.


Dette skjer etter at jordmorkollegene i Lærdal sa opp sine. Andre sesong av Jordmødrene starter 5. På fødestuen i Odda blir vi blant annet kjent med jordmor Borzoo, som et herlig eksempel på at det ikke bare er kvinner som er jordmødre. Denne gangen er det distriktenes nedkomster som skal dokumenteres. Det beste er å føde i den stillingen du får presset best. Meldinger om stengte fødeavdelinger er en nyhet hver sommer, også i år.


For få jordmødre på sykehus og fødestuer er årsaken, nå som på 60- og 70-tallet. Jordmødrene gir oss et innblikk i en intens yrkeshverdag der ingen vakt er lik den andre, og dokumentarserien formidler livets mirakel på en både gripende og informativ måte. Hovedfokus er på seks jordmødre som vi følger på fødestuen og på vaktrommet.


Jeg synes det er så spennende! Litt skummelt noen ganger, men føler at det er en god måte for førstegangsgravide å få første inntrykk av hvordan fødselen foregår. Siden jeg har født selv, ble jeg overrasket over hvor lite variasjon man ser på fødestillingene på denne serien. Mitt råd er å bruke tyngdekrafte.


Når jeg er gravid får jeg er kjempebehov for å se på fødsler Sist så jeg alt av fødeavdelingen, en del av episodene flere ganger. Kommer nok til å gjøre det denne gangen også, men gidder ikke betale for dplay abonnement enda, så da var det genialt å oppdage at jordmødrene finnes og er gratis! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Resultatet ble en serie i seks halvtimes avsnitt om jordmødrenes hektiske jobbhverdag. Nå betaler prosjektet for ti utdannete jordmødre. Ved siden av arbeidet på fødeavdelingen på sykehuset, blir jordmødrene opplært til å dra ut til landsbyene rundt Ramallah for å drive svangerskapskontroll. Dere som har født og har sett på jordmødrene på nrk , er dette fødsler etter boka? Har sett 3-episoder og kan si at min fødsel ikke var på langtnær som disse.


Poenget at dette virker som perfekte fødsler og jeg lurer på om det er dette man kan kalle en tilsynelatende perfekt fødsel? Klikk for mer informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg