onsdag 27. august 2014

Oppkast og diare barn

Oppkast og diare barn

Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp?


Oppkast og diare barn

Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Barn under måneder er fortsatt beskyttet med immunstoffer fra moren, og får sjeldent mageinfeksjoner. Ikke nøl med å søke legehjelp hvis du har et spedbarn som får symptomer på mageinfeksjon.


Både små og store rammes, men sykdommen kan være farlig for de minste. De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Det vanligste viruset i småbarnsalder er rotaviruset.


Oppkast og diare barn

Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast , med diaré og feber etter hvert. Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus. Diaré gir tynn og hyppig avføring, vanligvis mer enn tre ganger daglig.


Barnediaré kan også føre til oppkast , magesmerter, lett feber og dårlig matlyst. Diaré går som regel over av seg selv i løpet av noen dager til en uke, uten legebehandling. Den største faren med diaré er at barn kan miste for mye væske og bli dehydrert. Det behøver ikke være mye oppkast , heller ikke magesmerter eller feber.


Det er mange variasjoner, men det klassiske er at det starter med oppkast , sier Døllner. Rotavirus er svært smittsomt, og barn mellom tre måneder og tre år er mest utsatt for å bli syke. Det skyldes at de nyfødte fremdeles er beskyttet av antistoffer fra moren sin.


Hva er blodig oppkast og blodig diaré? Barn som har fått påvist andre typer EHEC enn HUS-assosiert EHEC, kan gå tilbake til barnehagen timer etter at barnet ikke lenger har diaré og oppkast. Uvaksinerte barn med sikker diagnose kan vende tilbake til barnehagen ni dager etter at hevelsen inntrer.


Typisk for akutt mage- og tarminfeksjon er oppkast , diare , magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til omgangssyken, påvises sjelden. Kvalme, oppkast og diaré. Akutt diaré skyldes som regel at du har fått i deg bakterier eller virus som magen reagerer på.


Her finner du stoppende midler som kan lindre plagene. Flekkefjord Interkommunale Legevakt må ta spesielle hensyn i og med at legevakta er stasjonert ved sykehuset, og at det der vil være alvorlig syke pasienter med et allerede nedsatt immunforsvar. Diabetespasienter med diare og oppkast skal til lege Galleveislidelse Magesmerter hos barn Nyrebekkenbetennelse. Comments are closed. Samtlige årsaker til akutt abdomen kan medføre kvalme og oppkast , se også magesmerter.


Metabolske sykdommer. Blant annet medfødte stoffskiftesykdommer, hypoglykemi og uremi. Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast , mavesmerter og feber hos et ellers friskt barn. Smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré, og barn bør holdes hjemme i denne perioden.


Man bør vente timer etter opphør av diaré og oppkast før barnet sendes i barnehagen. Kontrollprøve ikke nødvendig. God håndhygiene er viktig for å forebygge smittespredning.


Oppkast og diare barn

Omgangssyke går over av seg selv og er som regel en ufarlig tilstand. Et problem med omgangssyke kan være uttørring (dehydrering), fordi man mister væske ved både oppkast og diaré. Spesielt utsatt for dehydrering er små barn og eldre. Rikelig med drikke er derfor den viktigste behandlingen ved omgangssyke.


Drikk små mengder væske, men. Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret (dehydrert). Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré. Det kan gjøre deg sliten, søvnig og i verste fall gi bevissthetstap og død.


Diaré er farligere for små barn , syke og eldre mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg