tirsdag 12. august 2014

Øreverk barn

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. De vanligste symptomene er øreverk og feber. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned.


I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.

Små barn og barn inntil skolealder er mest utsatt. De aller fleste blir bra av seg selv etter noen dager, men det finnes tilfeller hvor man behandler betennelsen med antibiotika. Hvis man mistenker at barn har puttet noe i øret som man ikke får ut. Ved sterke øresmerter som varer i over et døgn. Ved øreverk hos barn er det viktig å følge opp med kontroll for å forsikre om at barnet blir friskt, da noen barn kan utvikle kronisk mellomørekatarr med væske i mellomøret.


Og dette særlig for barn og spedbarn. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse. For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte ørebetennelser over en seks måneders periode, eller minst fire akutte i løpet av året, forteller lege Berset.


Her får du både konvensjonelle tips (som man like gjerne kunne fått fra legen sin) og kjerringråd som kan hjelpe!

Større barn og voksne bør derfor sove med hodet litt høyt. Feber kan lett forårsake dehydrering hos barn. Det er derfor viktig at barn med feber får i seg rikelig med drikke, gjerne både kaldt (men ikke altfor kaldt) og varmt.


Mange barn synes det hjelper å holde noe varmt mot det vonde øret, for eksempel en vaskeklut eller en varmeflaske. Slik forebygger og lindrer du øreverk hos barn. Vi gir deg de beste tipsene for å hanskes med tilstanden. Barn bør få antibiotika ved et mer langtrukkent forløp, mistanke om komplikasjoner, eller dersom sekresjon fra øret varer i mer enn to døgn. Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks.


Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år. Trykkskader fra flyreiser og fremmedlegemer i øret kan også gi barnet øreverk. Her diskuterer vi årsaker til øreverk , hvorfor små barn er mer utsatt enn voksne, hvordan man kan forebygge og behandle slike problemer.


Tekst Iver Mysterud Foto Shutterstock Mellomørebetennelse (otitis media) er en fellesbetegnelse for betennelsessykdommer i mellomøret. Smertestillende som paracetamol og ibuprofen kurerer ikke barnets ørebetennelse, men de lindrer smerten og gjør at barnet føler seg bedre. Dosering av ibuprofen til barn under skal vurderes av lege.


Barn i alderen måneder og år gammel ofte opplever øreverk. Faktisk, to av tre barn opplever ørebetennelser ved sin tredje bursdag. Ifølge American Academy of Øre, er over millioner resepter skrevet hvert år for øreverk og infeksjoner.


Akutte ørebetennelser hos barn gir ofte øreverk og feber, og kan føre til at barnet sover dårlig om natten.

Men hos cirka prosent av barna vil smertene i øret gå spontant over etter et par dager, beroliger Skyvulstad. Behandling av ørebetennelse. I de aller fleste tilfeller vil en akutt ørebetennelse gå over av seg selv ganske fort. Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.


Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller. De fleste barn kan, og bør se an øreverk i tre dager og bare ta paracet eller ibuprofen i denne perioden. Dette styrker immunsystemet. Mine barn hadde ofte øreverk når de var små.


Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Jeg fikk store smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg