tirsdag 19. august 2014

Klump i brystet amming

Om man skulle finne en klump i brystet vil det utvilsomt være skremmende, og alle slike forandringer bør og skal sjekkes av en lege. Faktisk er det slik at prosent av slike kuler er ufarlige. Ved amming er brystet mer. Jeg har nå sluttet pga to kraftige brystbetennelser og barnet nektet å ta det brystet som var betent.


Kjenner man harde, kileformede klumper i brystet er noen av melkegangene blitt tilstoppet og.

Undersøk brystet under amming for klumper og ømme partier. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft. Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie.


Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. Jeg fullammer med at jeg ammer, og pumper noen måltider pga såre brystvorter. Tingen er at jeg i det ene brystet har fått en hard kul som er veldig øm, og uansett hvor mye mini ammer meg, eller jeg pumper får jeg ikke vekk denne.


Mange kvinner vil umiddelbart tro at klumpen kan indikere brystkreft.

Hvis kulen i brystet ikke blir mindre etter 1-døgn med hyppig amming skal den undersøkes nærmere av lege. Det kan være en abscess. Hvis du stadig har tendens til tette melkeganger bør du ikke forsøke å stoppe melken som renner av det brystet du ikke ammer på med fingeren.


Vi kvinner blir stadig oppfordret til å undersøke brystene våre selv, for at potensiell brystkreft lettere skal kunne oppdages på et tidlig stadium. Jeg ville absolutt ikke bekymret meg for disse kulene som datteren din har kjent i brystet. Brystvevet er følsomt for det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Dersom det skulle foreligge en svulst i hodet eller annet sted i kroppen som forårsaket dette, ville kulen bare blitt større. Kuler som oppstår etter støt eller slag mot brystet.


Harde støt mot brystet kan føre til at det brytes ned fettvev (fettnekrose på fagspråket) og gir en kul. Den kjennes som en fast, øm uregelmessighet i overflaten. Dersom den oppstår etter et slag som forklarer skaden, kan du trygt se den an og det vil gå over av seg selv.


Når kvinner likevel oppfordres til å oppsøke lege når de oppdager nye kuler i brystet , er det fordi vi vet at brystkreft forekommer hyppig - særlig etter 50-årsalderen. Vi kjenner ikke alle årsakene til at det oppstår godartede kuler eller kreft i brystet. Legg gjerne barnet til brystet annenhver time om dagen og to til tre ganger om natten.


På denne måten får en tømt brystet.

Hvis en ikke klarer å tømme brystet skikkelig ved amming , kan man håndmelke eller bruke en pumpe i tillegg. Problem 1: Jeg har en smertefull klump i brystet. En av de vanligste er en tett kanal, blokkert av melk, som forårsaker en hard klump som kan være sår og øm.


Masser det berørte området, særlig når du ammer eller pumper deg, for å hjelpe til med å løsne. Bryst klumper kan bli funnet i noen fra babyer til voksne kvinner og menn, og bør vurderes av en lege for å unngå potensielt livstruende komplikasjoner. Typisk, bortsett fra rutine bryst eksamen, CBE kan utføres når en klump er funnet i brystet eller hvis pasienten opplever nippel utladning i en eller begge av brystene.


Selv om nippelen utladning vanligvis indikerer hormonelle svingninger, kan det bety en mer alvorlig patologi, slik som en tumor. Små barn,både jenter og gutter kan få hovene kjertler ved brystene. Dette er hormonelt og forsvinner av seg selv. La hevelsen ved brystet eller brystene være i ro. Trykk håndflatene fast mot brystet.


Forsøk ulike ammestillinger for å finne den mest behagelige for deg. Vår datter på år har foreløpig ingen tegn på at puberteten har begynt å gjøre sin inntreden, men for noen dager siden klaget hun over en kul i det ene brystet. Jeg hørte ikke mer om det og tenkte ikke mere over det, men idag klager hun over at det også er vondt. Innenfor den ene brystvorten h. På fredag fikk vi endelig vår etterlengtede datter til verden (barn nr 2).


Jeg sliter med klumper i brystet og det gjør så sykt vondt når jeg ammer eller noen så mye som streifer brystet eller brystvorten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg