torsdag 24. januar 2019

Våkner med hodepine

Våkner med hodepine

Fordi hjernen ikke får oksygen i løpet av denne tiden, kan det føre til at du våkner opp med hodepine. Klassiske tegn på søvnapné inkluderer mørke sirkler under øynene og overdreven tretthet (til tross for at man får nok søvn). Hvis du sover med noen, spør dem om du snorker, da dette kan være et annet symptom på dette problemet.


Våkner med hodepine

Jeg våkner ofte med hodepine , og tror det er en kombinasjon av spente muskler og dehydrering. Jeg er så knusktørr i munnen når jeg våkner at jeg ikke klarer å få fram et ord. Samtidig vet jeg av erfaring på dagtid at jeg har lett for å bite sammen kjevene hardt, noe som resulterer i hodepine.


Da er du ikke alene. Ekstremt mange som kommer inn på min klinikk har kink i nakken og hodepine , og de våkner etter noe som skulle ha vært en avslappende natt med stiv nakke. Hovedsakelig skiller man mellom to grupper av hodepine , primær hodepine som betyr at hodepinen er en sykdom i seg selv og sekundær hodepine som betyr at hodepinen skyldes annen sykdom.


Har bare tatt paracet for dette ( 4-pr dag ). Har nylig vært til MR undersøkelse og røntgen av nakke uten at det kom noe utav dette. Jeg har i de siste hatt hodepine hver morgen. Hodepinen er der om jeg våkner på natten også.


Så snart jeg har stått opp forsvinner smertene gradevis. Triggere for hodepine kan være alt fra rødvin til værforandringer. Smertene kommer tilbake om jeg legger med.


Våkner med hodepine

Men når hodepinen er sykdom i seg selv, kan man ikke fjerne årsaken. Selve årsaken til at man får migrene for eksempel er de genene man har med seg, også kan det være utløsende faktorer som man blir påvirket av og som kan være med på å utløse og trigge et anfall. Om man har morgenhodepine eller våkner av hodepinen. Det klassiske er at godartet hodepine gir seg etter søvn.


Gjør den ikke det, eller du våkner av hodepine kan det bety at trykket inne i hodet har økt, hvilket kan skje i tilfelle svulst. Dette gjør du som en sirkeltrening. Det vil si når du er ferdig med øvelse går du direkte over til nummer og fortsetter slik til du har vært innom alle øvelsene.


Repeter deretter runden en gang til. Stilig, ja hadde vært kjekt om det ble ei prinsesse, har prinser fra før, hehehe. Har vært plaget med hodeverk i tidligere svangerskap,men kan ikke huske at jeg våknet med det, og det gikk ikke over før jeg la meg igjen,men i dette tilfelle får jeg vondt i hodet av å ligge og det går over når jeg er oppe å beveger meg.


Om ungdommen min våkner med hodepine er ikke det automatisk fritak fra skole. Hvorfor våkner du opp med hodepine ? Prøv å identifisere skyldige i hodepinen din fra følgende årsaker. Hvis hodepine avbryter ditt daglige liv, sørg for å søke medisinsk hjelp. Når kroppen din blir dehydrert, mister hjernevevet væske og utløser smertestillende reseptorer, noe som forårsaker en dehydrering hodepine.


Skjoldbruskkjertelen er tett forbundet med alle de andre kjertlene i kroppen som distribuerer hormoner. I natt var det så smertefullt at jeg lå våken i timesvis. Hvis du har gått lenge uten behandling, eller fått mangelfull behandling, er det grunn til å se på flere av de andre hormonene også fordi hele hormonsystemet henger nøye sammen. Går rundt med en ekkel følelse av at det er noe jeg glemmer hele tiden.


Føler jeg mister kontakten med folk jeg er glade i fordi jeg klarer ikke gi dem hele min oppmerksomhet, noe jeg gjerne vil! Dårlig samvittighet over alt jeg har lyst å gjøre og være med på, men som jeg ikke har lyst til fordi det virker uoverkommelig. På samme måte som med mange av de andre symptomene, er dette noe vi tilskriver alderen, og vi går til optikeren og får et par briller.


Våkner med hodepine

Men start med å kjøpe et par billige lesebriller på apoteket, og få legen til å teste om du kanskje har diabetes uten å vite det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg