fredag 11. januar 2019

Ørebetennelse barn

Alle kan få en ørebetennelse , men barn er spesielt utsatte. Barn som går i barnehagen eller park har størst risiko fordi smitten lett spres mellom barna. De vanligste symptomene er øreverk og feber. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel.


De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned.

Til barn under to år kan saltvannsdråper brukes til dette formålet. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Antibiotikabruk hos barn.


Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika. De fleste barn blir bra etter noen dager uten behandling, men noen barn trenger antibiotika. Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media).


Alle barn får ørebetennelse ” er en informasjonsbrosjyre til foreldre om luftveisinfeksjoner hos barn og råd om hva man kan gjøre for å lindre barnets plager.

Det kan ligge væske i mellomøret konstant. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.


Barn i barnehage er mer utsatt for ørebetennelse og virus enn barn som er hjemme, ifølge Berset. Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlige hos barnehagebarn sammenliknet med barn som ikke går i barnehage. I tillegg oppstår det stadig vekk utbrudd i barnehager av blant annet hodelus, brennkopper og ulike utslettsykdommer. Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene. Dette kjennetegnes ofte ved smerter i øret etter en forkjølelsestilstand. De aller fleste blir bedre etter dager fra symptomdebut og trenger ikke antibiotika. Kun i noen tilfeller er det indikasjon med penicillinbehandling.


Om det er rammet tre ganger siste seks måneder eller fire ganger siste året er det å regne for et ørebarn. Her får du både konvensjonelle tips (som man like gjerne kunne fått fra legen sin) og kjerringråd som kan hjelpe! Enkelte barn er plaget med hyppige ørebetennelser. GJENTATTE ØREBETENNELSER.


Noen barn får ørebetennelser oftere enn andre og er mer disponert for slike plager.

Akutte ørebetennelser hos barn gir ofte øreverk og feber, og kan føre til at barnet sover dårlig om natten. Men hos cirka prosent av barna vil smertene i øret gå spontant over etter et par dager, beroliger Skyvulstad. Det er flere faktorer som spiller inn.


Behandling av ørebetennelse. I de aller fleste tilfeller vil en akutt ørebetennelse gå over av seg selv ganske fort. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Og dette særlig for barn og spedbarn. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg