tirsdag 8. januar 2019

Vafler med surmelk

Vafler med surmelk

Jeg er vokst opp med både farmors og pappa sine vafler , og var familien samlet ble det vaffeltårn siden alle gjerne spite 3-vafler hver. Jeg er spesielt glad i lyst stekte vafler laget av surmelk , helst ekte surmelk eller vafler laget av risengrøt rester. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen.


Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk. Grove vafler med sjokolademelk er deilig, næringsrike og mettende for både små og store.


Stek til kveldsmat eller bruk som niste. Se flere deilige vafler her. På oppdrag for Hoff Potetmel har matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak den populære bloggen kvardagsmat. Gode vafler blir det, garantert! Du kan gjerne bytte ut melk med appelsinjuice.


Vafler med surmelk

Plusstid-ekspert Marit S. For deilige, kakeaktige vafler er det én lur ingrediens som gjelder: Surmelk. Vår største kakeblogger, Kristine Ilsta som driver bloggen Det søte liv, er ikke tvil. En tykk og god røre med kefir eller surmelk , mel og egg gir perfekte, myke vafler du bare må stappe innpå. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.


Stek vaflene og legg de oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Bruk dem som et alternativ til brød i matboksen. Stort sett er dette misforståtte oppskrifter lagt ut av folk som prøver å gjøre denne nydelige godsaken til et helsekostprodukt. For å gjøre vaflene sunnere finnes det oppskrifter på røre med havregryn, kun spiseskjeer sukker og andre krumspring.


Vafler med surmelk

Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Skal du invitere venner eller familie på vaffelfest, kan vi anbefale en fyldig vaffelrøre med rømme eller syrnet melk.


Men smaken og konsistensen var upåklagelig! Varianten uten espumaflaske var også definitivt gode. Vaflene ble skikkelig cripsy og deilige. Tilsett havreblandingen til slutt.


Vafler med surmelk

Smaken var like go men de ble ikke like crispy som de med espumaflaske. Server med syltetøy eller brunost. Eg digga å lage sunne, grove og næringsrike oppskrifter på pannekaker og vafler , og idag har eg en heilt ny oppskrift på vafler til dåkke: med kefir! Mors beste vafler lager hun av egg, smør, mel, melk, kardemomme og kefir. Vafler kan varieres på mange ulike måter.


Med en 5l espumaflaske var det litt lite vafler i slengen og litt kjedelig å vente min på neste runde. Rør til en jevn røre. La røren svelle ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg