tirsdag 29. januar 2019

Laks i ovn folie

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. La oss gjøre hverdagen enkel, gøy og koselig med tusenvis av produkter for et enklere hjem. Klistermærker og skilte på foliekniven.


Gratis forsendelse.

Dersom værgudene ikke spiller på lag og middagen må lages innendørs, kan du bake fiskepakken i ovnen. Da kan du bytte ut aluminiumsfolien med bakepapir som knyttes sammen med bomullshyssing. Godt tilbehør til laks i folie. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie.


Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam. Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak.


Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen.

Laks i folie er en enkel og morsom måte å tilbrede fisk på. Bak fisken i ovnen eller hiv den på grillen. Hva med en gladlaks til middag?


Prøv denne som er innbakt i folie , her beholdes mye av næringsstoffene fra fisk og grønnsaker. Tilbered i stekeovn eller på grillen. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. Server med det tilbehøret du ønsker.


Tips: Pakkene kan også varmes på grillen. De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.


Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på.


I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Smør utsiden også med smør. Nem ovnbagt laks opskrift.

Der skal ikke så meget til ud over laksen. Og den er også hurtigt lavet og nem at lave. Hvad du ønsker at servere til er naturligvis op til dig, men jeg serverer asparges, hollandaisesauce og små, kogte kartofler til. Læg laksen på ”fadet”, og fold kanterne lidt op omkring laksen.


Pres saften fra ½ citron ud over laksen. Skær den anden halvdel af citronen i skiver. Læg dild oven på laksen , dernæst citronskiverne, og drys til sidst med salt og peber.


Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Ha fisketerningene oppå og cherrytomater og urter på toppen. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter!


Pakk folien godt sammen på toppen. Press over sitronsaft rett før servering. Denne oppskriften holder til porsjonspakker. Sv: Helstekt laks Pakk den inn i folie og legg gjerne noen sitronskiver me både inni og utenpå laksen. Annen sitrusfrukt virker også) Hakket løk kan du også bruke.


Hvur lenge avhenger av hvor tykk fisken er men regn i alle fall en halv time. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske.


Grønnsaker kan godt ligge i bunnen av formen, under laksefileten, eller sammen med fisken i folie. Pynt for eksempel ørreten med en majonesran sitronbåter og dill. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Legg fisken på et fat. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.


Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Til det finnes det altfor mange spennende, og ikke minst lettlagete oppskrifter som tar vare på den gode laksesmaken. Se alle lakseoppskiftene i Apéritifs kokebok her Laksen smaker aller best om den serveres med en lett rå kjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg