torsdag 10. januar 2019

Miljøterapeut lønn

Som miljøterapeut må du ha gode mellommenneskelige ferdigheter, og må like å omgås mange ulike typer mennesker. Du må kunne samarbeide godt med andre og kunne kommunisere med både klienter og andre fagpersoner. Hold Ctrl-tasten nede.


På finnlærebedrift. Sosionomutdanningen er en treårig bachelorgrad i sosialt. Vær oppmerksom på at om du har tatt fag som privatist skal. Men alt avhengig av ansiennitet. Men mulig lønna har steget siden jeg oppdaterte meg på denne fronten.


Har du år med ansiennitet så sier det seg selv at man ikke er lønna etter samme trinn med de som har års ansiennitet. Jeg vil tippe at en miljøterapeut ligger rett under startlønna som en sykepleier, men husk at kommunalt er ofte bedre betalt enn offentlig. Så mye tjener Fagforbundets medlemmer. Se hvilke yrker som har høyest lønn.


I Bufetat får du lønnstrinn over normal ansiennitet som teamleder. Mange sliter med å fylle fritiden sin med noe nyttig. Er det noen her som har peiling på hva en miljøterapeut på natt har?


Jeg skal jobbe natt, hvilende. Noen som kan hjelpe meg? Jeg jobber 1 turnus nå og lurer på om jeg kommer til å gå ned i lønn. I sommer jobbet jeg på et DPS andre sommer på rad.


Litt utpå sommeren ble jeg gjort oppmerksom på at jeg kan være kvalifisert til miljøterapeut istedenfor miljøarbeider, og at dette gir opprykk i lønn. Hovedtariffavtalen regulerer lønns- og arbeidsvilkår. I tillegg til lønn , regulerer tariffavtalene også bestemmelser om for eksempel arbeidsti ansettelser, ferie, sosiale rettigheter og pensjon. Særavtaler Sentrale særavtaler er tariffavtaler som omfatter ett eller flere spørsmål som ikke er omhandlet i hovedtariffavtalen. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid.


Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet. Det er fortsatt langt igjen til at kvinner og menn har lik lønn for arbeid av lik verdi. Lønn : Dette er de dårligst betalte yrkene Disse yrkene gir lavest lønn. Sjekk hvor mye du får i feriepenger Feriepengene blir beregnet ut ifra hvor mye du tjente i fjor. Kvinner tjener i snitt prosent mindre enn menn Når norske menn har tjent 1kroner, har kvinner i snitt fått kroner og øre.


Er du ikke fagorganisert, lønnes du etter hovedtariffavtalen for LO Stat, Unio og YS Stat. Husk at du kan forhandle på lønn når du blir ansatt. Ta kontakt med Utdanningsforbundets tillitsvalgte på arbeidsplassen din eller fylkeslaget ditt for å få informasjon om lønnsnivået. Se også vår brosjyre: Lønn ved tilsetting.


En av de viktigste oppgavene for Utdanningsforbundet er å jobbe for at medlemmene skal ha bra lønn og gode arbeidsvilkår. Her finner du det du trenger å vite om for eksempel tariff, lønnsoppgjør, tariffavtaler, pensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg