torsdag 31. januar 2019

Lyn torden avstand

Lyn torden avstand

Arild Mentzoni tar alltid sine forholdsregler når han er ute i lyn og torden. Tordenvær er i emning når varm, fuktig luft stiger fra oppvarmet bakke. Mens noen myter om lyn er sanne, er andre mer tvilsomme. Ikke alle antakelser om lyn og torden holder vann.


Den sanneste av dem er at fjernsyn, frysere og datamaskiner har en veldig usikker måned foran seg. Lyden reiser ca kilometer eller en mil på fem sekunder. Tell sekundene fra du ser lynet til du hører tordenet og del deretter på for å estimere avstand eller bruke denne kalkulatoren for å finne ut hvor langt unna lynet er.


Husk at det er ikke anbefalt å bruke datamaskinen mens det er lyn og torden i ditt område. Et lyn er en stor elektrisk utladning mellom sky og jord eller sky og hav, eller mellom sky og sky. Lynet består av en kort serie elektriske strømpulser. Lynstrømmen løper gjennom luften ved at det dannes en elektrisk ledende kanal som strømmen kan løpe gjennom.


System Europeen Cooperation of Lightning Detection Hva er lyn og torden ? Ti myter om lyn og torden - Newswire 26. Norge og Skandinavia. Da lyden går omtrent km på sekunder, kan det gå en viss tid mellom lyn og. Torden kan gjerne høres over en avstand på ca.


Ut ifra avstand og lyntypen kan tordenbraket låte alt fra en skarp piskely til en langstrakt buldring. Den plutselige trykk- og temperaturøkningen langs lynkanalen skaper en rask luftutvidelse. Fakta om lyn og torden.


Tordenvær oppstår når varm, fuktig luft stiger opp og møter kald luft og danner ispartikler. Partiklene skaper statisk elektrisitet når de faller ned og møter bobler med raskt stigende luft. Myter om lyn og torden Det er farlig å svømme i vann. Ja, vann leder strøm – både i havet og i badekaret. Nei ikke så lenge du ser tv fra normal avstand.


Når du var pakkerammesekk, har du jo metall som stikker opp. Det kan være lurt og ta det av når torden nærmer seg. Det blir sagt på en av linkene at sekunder mellom torden og lyn = km avstand. Da bør du vurdere å søke ly. Regn, lyn og torden Doc og Dask.


Unsubscribe from Doc og Dask? Lyn og torden - Natur og teknologi på hovedet - NTPH - Duration: 3:01. Med sommervarmen kommer ofte lyn og torden. I sommer har det vært spesielt mye av fenomenet på Østlandet.


Få naturfenomener er så spektakulære å se på som en skikkelig elektrisk utladning fra bakken til skyene i form av en elektrisk bue som er to til fem centimeter i diameter og som kan være flere kilometer lang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg