fredag 11. januar 2019

Barn som kaster opp

Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp ? Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting. Her får du oversikten.


Det både smaker vondt og er etsende for tennene. Mindre barn som ikke kan skylle munnen kan få en liten munnfull vann som svelges. Barnet blir oftest kaldt, svett og slapt etter å ha kastet opp.


Tørk barnets ansikt med en fuktig klut og la det hvile. Mange barn vil sove etter å ha kastet opp og det kan de få lov til. Teori: han er ikke allergisk men kaster opp av psykologiske årsaker fordi han forbinder taco-lørdag med oppkast nå, eller er rett og slett så lei av taco på lørdager at det kommer opp igjen.


Jeg har også dette, en ufarlig bivirkning av fluortabletter. Til gjengjeld er jeg snart og har aldri hatt hull i tennene. Jeg syntes det var skjemmende i ungdommen, nå driter jeg i det.


Mine tenner er finere enn tenner med hull og faenskap. I perioder kan det være så ofte som 1-ganger i uka, mens i andre perioder kan det gå ukesvis uten oppkast. Det skjer nesten bestandig etter at hun har lagt seg for kvelden og sovet 2-timer. Hvert år blir flere barn og voksne syke med oppkast og diaré. Norovirus er ekstremt smittsomt og gir en kraftig mageinfeksjon som varer 2-dager.


Det er ikke uvanlig å kaste opp flere ganger i timen på det meste. Vi vet ikke, men mistenker i enkelte tilfeller at dette er for å omgå 48-timersregelen. Er det store barn , har vi da opplevd at de forteller de andre barna eller oss at de har kastet opp.


Hvis du kaster opp maten din og går ned i vekt. Det kan være aktuelt å bytte til legemiddelformer som ikke skal tas gjennom munnen. Barn som kaster opp ofte.


Barn som kaster opp

I perioder med smittsomme sykdommer som omgangssyke og forkjølelse, opplever vi oftere at foreldre ringer om morgenen og sier at barnet tar en fridag. Det forekommer hyppig forekomst hos barn opptil år, selv om det kan forekomme hos eldre barn dersom det ikke er korrigert før. Slimet som akkumuleres når babyen blir forkjølet, kan også bli et hinder i babyens luftrør og utløse en oppkastrefleks. Langvarige perioder med gråt er ofte en vanlig årsak til at babyen kaster opp.


Når dette skjer, og din baby ikke presenterer andre symptomer, er det ikke nødvendig å bekymre seg. Jenta mi, som snart er år gammel, kaster opp litt for ofte, synes jeg. Hun har allerede kastet opp 4-ganger i år. Før det har hun kastet opp jevnlig med 1-mnd.


Barn som kaster opp

Hun virker alltid kvalm når hun kaster opp , men ellers ikke smertepåvirket. Dog den siste gangen hun kastet opp , i. Vi voksne venter gjerne noen timer for å roe magen, men barn bør på grunn av lite væskelager ikke vente så lenge. Når barn kaster opp tilbyr du raskt drikke etterpå. Ofte er det også slik at barnet føler seg litt bedre akkurat etter det har kastet opp , derfor er det lurt å benytte disse minuttene til å gi barnet drikke. Dersom barnet kaster ting hun ikke får lov til, kan det være lurt å overse kastingen de første gangene, for sjansen er stor for at hun kaster for å få oppmerksomhet.


Hvis hun viser tendenser til å kaste ting for å skade et annet barn , må foreldrenes reaksjon være konsekvent. Ved oppkast tappes kroppen for væske og man blir lett utørret (dehydrert). Det er derfor viktig å få i seg vann og salter som kroppen mister.


Barn som kaster opp

På apoteket finnes en spesiell salt-sukkerblanding som løses opp i vann, og som er velegent til små barn. Ingefær kan hjelpe ved lett kvalme i forbindelse med for eksempel reisesyke. Men det at du kaster opp , er ifølge Giulia Enders en stor prestasjon i seg selv, selv om det kanskje ikke er det første du tenker på når du står bøyd over doskåla.


Kaste opp eller ikke kaste opp ? Men Giulia forklarer her hvor mye som faktisk skjer i kroppen din, før du kaster opp. Det må ikke forveksles med en mer passiv oppstøtning hvor mat bringes opp fra øsofagus på en mer passiv måte. Katter som kaster opp viser vanligvis tegn på kvalme, inkludert sikling, slikking av munnen og mye svelging før de kaster opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg