torsdag 24. januar 2019

Eplekake uten epler

En god eplekake går aldri av moten! Jeg husker jeg bakte eplekake etter eplekake da jeg var liten jente, og det var alltid denne oppskriften jeg brukte. Denne kaken er også en av de aller første jeg publiserte her på Det søte liv. En av mine favorittkaker som liten var eplekake uten epler.


Jeg likte med andre ord ikke epler i eplekaken.

Og jeg må innrømme at jeg den dag i dag fortsatt foretrekker eplekaken uten eplebitene. Jeg burde kanskje døpe om kaken til kanelkake? Denne saftige kaken er stekt med ett kanellag i. Et sterkt barndomsminne er den fantastiske lukten av nybakt eplekake som fylte huset. Denne oppskriften på eplekake uten egg har vi laget med yoghurt slik at den blir enda saftigere. Kjempesaftig, holdbar og veldig enkel hverdagskake.


Dette er en formkake som smaker som en eplekake , men der er ingen epler i den. Rett og slett en kake med kanel og sukker på, og da smaker den eplekake.

Det spesielle med denne oppskriften er at kakedeigen inneholder en liter vaniljesaus, og dette gjør at kaken får kjempemyk konsistens og veldig god vaniljesmak. Den er også fin å fryse. Slik gjer du: Sett ovnen på 1grader. Start med å dele eplene i terninger, strø.


Ein må ha gode oppskrifter og resten går (stort sett) som ein leik! Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Eg handla meg ein kasse med norske epler og måtte sjølvsagt lage ei eplekake av nokon av dei!


Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Enten du har norske hageepler i hagen eller i butikken nær deg så er den her. Sesongen for epler , eplepai og eplekake.


Derfor må jeg selvfølgelig ha oppskriften på glutenfri eplekake på bloggen. Eplekake er en desidert favoritt for meg. Ikke bare minner den om barndommens søndagsbesøk hos farmor og farfar, men det er noe helt spesielt når man kan plukke noen av ingrediensene selv. Hvis du ikke er så heldig å ha epletrær i hagen, så får du kjøpt nydelige, friske, norske epler i butikken.


Med nyplukkede norske epler til og med! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.

Saftig eplekake med sukrin. Hvorfor ikke feire med en utradisjonell eplekake med cottage cheese og uten tilsatt sukker. Eplene gjør kaken søt og saftig. Fikk bare et lite eple på epletreet mitt i år,. Høstens beste glutenfrie eplekake uten egg Ny søndag ny kake, for i dag får vi gjester.


Et lunt stykke eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem til er definitivt et av høstens høydepunkter. Bak flere og putt i fryseren. Oppskrift på eplekake uten melk som er veldig god! Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten.


Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg