tirsdag 22. januar 2019

God glasur til muffins

Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Avkjøl før du har på toppingen. Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker. Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. Oppskrift på en fantastisk god sjokoladeglasur.


En god glasur er prikken over i-en på ethvert bakverk.

Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her sine beste tips til hvordan du kan lage god glasur , og du får oppskrift på nydelige glasurvarianter. Ellers er det hipp som happ. Melisglasuren uten egg er derimot selvsagt et godt valg om noen som skal spise glasuren , er allergisk mot egg.


Sett gjerne farge på glasuren med noen dråper konditorfarge. Den tar lett til seg farge, og vips! En av 3gode oppskrifter fra Dr. Muffins er en vinner i barnebursdag, og umulig å bli lei.


Her er det ingen oppskrifter som ender med kjekke anvisninger som tegn en Spiderman med glasur.

Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller Sjokoladecupcakes om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar! Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige. Denne oppskriften er super – muffinsene blir helt nydelige. Bruker denne oppskriften til sjokoladekake også.


Med store unger og liten jobb så bør du ha plenty tid til å holde huset ditt i orden, tenker jeg. God glasur til vaniljemuffins? Glasuren smaker litt syrlig som følge av kremosten og gir en god balanse til søte bakeverk. Ostekrem smaker fantastisk som glasur til krydderkake, sjokolademuffins, lyse muffins eller brownies. I tillegg gir den godt feste til ulike typer kakepynt.


En luftig ostekrem kan virkelig løfte søte bakverk. Her er oppskrifter på noen ulike glasurer vi anbefaler. Glasur kan være vanskelig å få til helt uten melis. Der vi skriver vanlig melis, kan du gjerne bruke Tagatesse, steviadråper eller annen søtning. Prøv deg fram, og finn ut hva du foretrekker.


Husk at all reduksjon av sukker er positivt for helsen. Fordel den hvite glasuren over muffinsen. Ikke dekk hele muffinstoppen for glasuren vil renne litt utover.

Ha den sorte melisglasuren over i en sprøytepose og klipp et tynt hull i tuppen, cirka cm. Lag tre sirkler i den hvite glasuren , begynn innerst og avslutt ytterst. Smelt margarinen og tilsett melken. Oppvarmes til rett under kokepunktet. Pisk eggene lett med rørsukker.


Hell deigen i former. Smør glasuren på og dryss med perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. Smørkrem er en god og luftig krem som er perfekt til å pynte cupcakes og dekorere kaker.


Dette er kremen som jeg som oftest bruker til å lage rosene på rosekaker også. Har lyst til å dele min oppskrift på verdens beste sjokoladekrem med dere. Vet det florerer av forskjellige oppskrifter og mange av dem er nok også ganske like hverandre. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.


Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Bland sammen melis og vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg