onsdag 30. januar 2019

Hvordan måle feber

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Gratis avbestilling! Presise og raske termometer for måling av feber.


La barnet ha smokk-termometeren i munnen noen sekunder, og du får vite tempen. Voor 23:bestel is morgen thuis! Betaal zoals je wilt. Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp.


Når vi blir syke er det fort gjort å få feber , og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an. Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine. Den sikreste måten å måle kroppstemperatur på, er å måle med digitalt termometer i endetarmen. Termometerbeskyttelse til engangsbruk sørger for god hygiene.


Her kan du lese mer om ulike typer termometere og hvordan du best måler for feber. Høy feber over °C kan imidlertid være tegn på alvorlig sykdom. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy.


Normalt ligger kroppstemperaturen rundt 37ºC (men den varierer litt i løpet av døgnet). Feber hos små barn. Les mer om feber på Lommelegen. Men hvor er det best å måle temperaturen?


Vi har alltid hatt et godt, gammeldags termometer som puttes i rompa. Veldig greit å forholde seg til, men litt styrete. Nå har vi kjøpt et infrarødt til å måle på huden. Jeg syns det er så vanskelig å forholde seg til, for det kommer jo helt an på hvor man måler.


Er klar over at man ikke trenger. Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Leste i et blad fra BAM at de anbefalte at feber ble målt med digitalt termometer i endetarm da øretermometer ikke var til å stole på hos så små. Jeg kjøpte øretermometer da jeg hørte det var best til så små da det var vanskelig å måle på annen måte.


Hvordan måle feber

Hvordan gjør man når man måler. Føler meg svimmel og vil finne ut hvorfor, kan jeg sjekke det anonymt? Jeg tror jeg har fått skabb, men tør ikke dra til legen for å sjekke det.


Hva kan legen se på en blodprøve når man skal sjekke folatnivå? Fikk en klump på halsen i forbindelse med feber. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Er man i tvil, kan man kontakte lege. Dersom du går i lengre tid med noe som føles som feber , kan det være uttrykk for en betennelse.


Hos legen kan du få et lite stikk i fingeren hvor en eventuell betennelse vil slå ut. Aukrust er helt tydelig på hvordan det er best å måle feberen: – Jeg vil anbefale rumpa. Slik gjør du det: RektalmålingDet beste stedet å måle på er i endetarmen, ved en såkalt rektalmåling. Når jeg skal måle feberen på meg selv og datteren min så er gradene forskjellig.


Jeg begynner å bli syk nå å føler jeg kan ha feber eller ihvertfall veldig nær på å få feber. Og det samme greiene er det med datteren min også når hun er syk. Kroppstemperaturen er en indikasjon på helsetilstanden til et menneske. Grønn diare, hodepine og feber.


Hvordan måle feber

Har jeg feber ved 35°C? Hoste med slim og feber. Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg