mandag 28. januar 2019

Feber baby 8 mnd

Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. Se til barnet minst to ganger den første natten med feber. En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege.


Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand. Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner.

Gjennomsnittsjenter veier 8. Gutter veier gjennomsnittlig 8. Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 6. Småen begynte å få feber natt til lørdag. I går lå feberen på - 35.


På kvelden gikk den ned i 39. Da sto vi opp og fikk i henne frokost. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere.

Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig.


Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber ? Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd. Noen mener også at det er økt sjanse for at tennene bryter frem hvis barnet allerede har feber. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Fordi vaksinen inneholder levende, svekket virus kan enkelte få milde symptomer på sykdommene, vanligvis feber og utslett 1–uker etter vaksinasjon. Feber er et vanlig symptom hos barn.


Dette er ikke smittsomt. Meslinger er den alvorligste av barnesykdommene. Sykdommen begynner med forkjølelsessymptomer og høy feber etterfulgt av utslett. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen.


Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt.

Her er hjelpen du trenger. Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Din baby på måneder gjennomgår mange milepæler både motorisk og sosialt. Plutselig begynner baby å vise tegn på å redsel for fremmede mennesker.


Dersom barnet har et utslett og samtidig har nedsatt allmenntilstand og feber , bør man oppsøke lege. Kan ta en prøve av utslettet. Ved utslett og hudforandringer sammenfallende med feber , kan man gjerne ta en prøve fra huden, skriver lommelegens spesialist i hudsykdommer, Kjetil Guldbakke, i et legesvar. Baby mnd feber i dager. Babyen min våknet nettopp og ville ha mat, merket at han var veldig varm, så målte feberen, den viste 3 8. Helsesøster sa, lørdag,søndag kunne det komme feber , nå er det jo tirsdag.


Han var trøtt og smågrinete i hele går, målte temp og fant ut av grunnen, 39. Ga han stikkpille og den fungerte etter et par timer, 38. Vært en klagelyd i hele dag, som han ikke har laget før,temp i dag til morgenen var 39.


Ved feber hos de aller minste (under mnd ) skal man alltid kontakte lege, samt der hvor det tilkommer andre symptomer, som pustebesvær, manglende urin og andre alvorlige symptomer,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg