tirsdag 29. januar 2019

Utslett i rompa

Hei Litt pinlig dette her. Har fått utslett i rumpesprekken. Huden er rø og den blir liksom helt tørr og flasser av. Dessuten kløøøøøør det! Uten å få undersøkt deg eller stilt deg oppfølgingsspørsmål, er det vanskelig å si hva dette kan være.


Hidradenitis suppurativa i min famile og jeg lurer på om det kan ha kommet en invendig bylle elrns og blitt betent. Mye gnissing med toalettpapir og såpebruk kan fjerne fettlaget på huden, slik at huden blir mer utsatt for irritasjon og kløe. Hemorrhoider og analfistler kan gi litt lekkasje og stadig fuktighet i huden, noe som kan gi utslett og kløe, forklarer Wibe. Har identisk utslett på leggen akkurat nå som er på vei bort. Legen min sa til meg: reseptfri Fungoral shampoo på apoteket.


Skum opp, smør på, la stå i min og skyll av en gang om dagen til det er vekk. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Analkløe kjennetegnes ved plagsom kløe. Kløe i endetarmen er svært vanlig både hos voksne og barn, og det er beregnet av 1- av befolkningen har det. Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner.


Hva er utslett med kløe? Jeg har prøvd alt fra Hydrokortison, Canesten, Sheriproct, Alcos anal og rectogesic uten forbedring. Jeg har også smurt meg med Sinksalve for å unngå at friksj. Den nedre delen av tykktarmen kalles endetarmen og munner ut i endetarmsåpningen (anus). Reaksjoner på legemidler, for eksempel antibiotika, soppdrepende medisiner eller narkotiske smertestillende medikamenter, kan føre til utbredt utslett og kløe.


Under graviditet, opplever noen kvinner kløende hu spesielt på magen og lårene. Kløende hudsykdommer som eksem kan forverres i løpet av svangerskapet. Her er tipsene du trenger. Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.


Her får du en oversikt over ulike typer barneutslett, og hva som hjelper mot dem. Utslett i rompa -åring. Små små hvite prikker- sopp? Gjest Vicky Pollard.


Når man klør i rumpa kan dette fort være det som kalles endetarmskløe. Tilstanden kjennetegnes ved stadig kløe rundt endetarmsåpningen. Endetarmskløe er en svært utbredt plage, selv om man ikke kjenner til det eksakte omfanget. Bleieutslett skyldes hovedsakelig at huden irriteres fordi den lukkes inne i et tett og fuktig miljø.


Irritasjonen forsterkes av urin, avføring og mekanisk gnissing, men også overdreven bruk av vann og såpe. Candida utslett på kroppen. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud. Er en candida-infeksjon i skjeden og rundt skjedeåpningen. Her er også utslettet ringformet, men mest i utkanten, hvor det også kan skale av.


Psoriasis må man ha i tankene, men de har gjerne flak og stedene du bemerker er ikke typiske for psoriasis. Pityriasis rosea er en annen tilstan med flekkvise røde utslett , som kan klø, emn som stort sett alltid forekommer på kroppen og ikke armer eller ben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg