fredag 5. september 2014

Arabisk navn

Arabiske navn består som vestlige navn av flere deler. Tradisjonelt hadde araberne en hel rekke navn , og ikke bare for-, mellom-og etternavn. På grunn av det arabiske språkets viktige stilling i islam, har et flertall av verdens muslimer arabiske navn , selv om de ikke er arabere.


Arabisk navn

Vi har samlet noen arabiske navn til jenter på denne siden. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. I denne artikkelen finner du et utvalg av vakre arabiske jentenavn.


Forhåpentligvis vil disse hjelpe deg med å finne inspirasjon hvis du leter etter et navn til din nyfødte. Hvert arabiske navn har en veldig presis betydning, og til tider kan det til og med spores tilbake gjennom historien. Noen av disse sammenfaller og det komplette antallet bøyningsformer i en verbkategori er tretten. Hvorvidt det arabiske systemet baserer seg på et tids- eller aspektskille er ikke avklart, og derfor verserer mange ulike navn på de to konjugasjonene.


Har allerede tenkt på David og Isaak når det gjelder guttenavn. Elias også, men har allerede familiemedlem som heter det. På jente navn har jeg tenkt litt på Ma.


Det er litt som om du så på en arabisk krimserie, og en av karakterene het Drap McMordersen. Ali er et arabisk navn. Det betyr opphøyet, enestående.


Arabia er ingen presis betegnelse, men brukes vesentlig om det geografiske og kulturelle området som tilsvarer Den arabiske halvøy – og som oftest knyttet til dettes områdets eldre historie, inklusive framveksten av islam som en samlende kulturell og politisk faktor, i tillegg til arabisk som felles språk. Dette notatet redegjør for elementene i arabiske navn og for hvordan de passer inn i norske navnekategorier. Ifølge tradisjonell islam er det også paradisets og englenes språk – så arabisk kan sies å være et språk med uvanlig stor potensiell anvendelighet!


Også generelt utenlands opprinnelse. Arabisk er et verdensspråk med offisiell status i FN. Blir det helt feil å bruke? Hverken barnefar eller jeg har arabisk bakgrunn.


Arabisk navn

Til vanlig er jeg ikke så fan av å røpe navn , men i dette tilfelle så er jeg litt rådvill. I matvegen har arabarane eksportert namn på rettar som couscous ‘knust, smått’ og falafel ‘peparkorn’. Eit arabisk ord for drikk, sjarbah, har gitt oss to lånord: sirup og sorbé.


Og kaffien vi gjerne drikk, har utgangspunkt i arabisk qahwa, som har tatt vegen til oss via tyrkisk, italiensk, fransk og tysk. Endelig kan arabisk feminine navn trekkes fra eldre , pre - islamsk tid også, og har egentlig mistet sin betydning over tid. Mai , for eksempel , er en uvanlig , men ikke uhørt navn uten reell betydning i arabisk.


Tilsvarende er Usaimah eller Usaymah en gammel arabisk navn som bærer ingen direkte betydning. En grunn til det er at ordet arabisk ekskluderer alle de andre minoritetene som deltok i protestene som ikke er arabere, slik som berbere og kurdere. En annen grunn til at navnet Den arabiske våren har blitt kritisert er at ordet vår får protestene til å høres bare vakre ut, fremfor farlige og til tider blodige. Navnene på arabisk opprinnelse til jenter er navn med meget attraktive betydninger og med en spesiell musikalitet som fyller dem med sjarm. Dette er vår liste over arabiske navn for jenter hvor du sikkert finner det ideelle navnet til babyen din.


Husk å logge ut når du er ferdig. Disse forskjellene mellom norsk og arabisk skriftspråk kan gi noen utfordringer i møte med norsk offentlig sektor. Når arabiske ord eller navn skal gjengis på norsk med latinske bokstaver, kan ulike personer gjøre dette på litt ulikt vis. Samme person kan også skrive navnet sitt på ulikt vis i ulike sammenhenger.


Arabisk navn

Logg inn for å følge dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg