mandag 1. september 2014

Jul på månetoppen episoder

Design din egen julegave med navn og bilder. Vi tilbyr et bredt spekter av forskjellige produkter. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Vis mer info (1:24) Nisseunger og grisunger.


På Tuftegården må Jentungen og de andre rødnissene passe på at alle har det bra i stall. Strømpestrikk, teppevev og pølsevev. Storm vill ikke strikke julestrømper, han vil ut. With Ulrikke Hansen Døvigen, Frank Jørsta Liv Bernhoft Osa, Britt Langlie.


I dette heftet finner du oppskrifter på genser til både rødnisse og blånisse, korte, mellomlange og lange luer, tøfler og votter. De skal legge ut alt som kom før tror jeg det er. Men de har ikke rettigheter på alt så. NRK droppet deretter å sende seriene fordi de mente fortellermåten var utdatert. Idé og manus var ved Gudny Ingebjørg Hagen.


Jul på månetoppen episoder

Julen markeres med festligheter over hele verden. Har du hørt om disse tradisjonene? This is a story about Santas the blue ones that lives in a mountain that can only Go out in the blue our,and the red ones that lives on the farms. Enigheten om Månetoppen ble forseglet av selveste Grånissen for mange hundre år siden. Slik har det vært i hundrevis av år.


Men i år blir det strid mellom rødnisser og blånisser om hvem som eier Månetoppen. I høst tok rødnissene seg den frihet å plukke alle de saftige og. Jul på månetoppen episoder Jul p Mnetoppen Episode 1. NRK TV - Jul p Mnetoppen - 24:I Blfjell synger blnissene jula inn, og den store stjerna skinner for nisser og folk med alle slags luefarger.


Det kan de bare gjøre hvis de har månetoppblåbær. Slik går det til at rødnissejenta Jentungen møter blånissegutten Storm. Sammen vil de prøve å finne ut hvem som egentlig har rett til Månetoppen. Omtalen er utarbeidet av BS. Norsk dramaserie for barn.


Det skjer mye i Svingen i desember, enkelte ting er ganske vanlige juleting, mens andre er litt mer spesielle. Barna feirer Luciadagen, den årlige ski­stafetten går av stabelen, det konkurreres om hvem som kan finne den fineste julegrana, det bakes enorme mengder pepperkaker, barna går julebukk, de redder en påkjørt rev og de bygger en snøborg og. Ingen hus må stå tomme i jula ! Nissemor minner Nisseungen på at han må ut og nisse nissestreker og nissegleder hver dag i hele desember.


For ellers får han ikke langlua, og får han ikke langlua blir han ikke langluenisse. Og blir han ikke langluenisse, må han være kortluenisse et helt år til. Jeg kjørte forbi da NRK gjorde opptak i Sørkedalen for ti år siden og det hele så begredelig ut allerede da. Kronikk: Fordommer og tradisjoner på Månetoppen I årets julekalender på NRK møttes rødnisser og blånisser. Ulike tradisjoner fører til kamp om ressursene, og fordommene er mange, skriver Hilde Marie Øgreid Movafagh i denne kronikken.


Jul i svingen er så intenst dårlig. Den handlet i utgangspunktet om både blånissene og rødnissene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg