mandag 15. september 2014

Svetteutslett barn

Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. LES OGSÅ: Atopisk eksem hos barn.


Tilstander som kan ligne på varmeutslett. Aktuelle differensialdiagnoser er for eksempel erythema toxicum, acne neonatorum (kviser hos nyfødte) og follikulitt, sier Brynjulf Barexstein, lommelegens. Alle kan få varmeutslett (miliaria), men det er vanligst hos små barn og spesielt spedbarn.


Det dukker oftest opp på halsen, brystet, hodet eller områder hvor hud møter hud (for eksempel armhulene eller lysken). Like fullt kan det være både plagsomt og irriterende. Spedbarn rammes spesielt ofte, men også større barn og voksne kan få varmeutslett. Uskyldig utslett som ikke krever legebehandling, kan du lette ubehaget for barnet ved kle.


Det er tre hovedtyper av svetteutslett. Utslett og feber hos sm barn , veiviser. Miliaria crystallina: Oppstår når svettekanalene blokkeres nær hudoverflaten. Det gir ikke kløe, og går over av seg selv.


Miliaria rubra: Her er svettekanalene blokkert dypere ned i huden. Over-the-counter medisiner kan hjelpe voksne så vel som barn får noen lindring fra smertene. Legemidler med paracetamol eller ibuprofen kan være nyttig.


De siste fire år har jeg hatt utslett og kløe under brystene. Det kom etter at jeg fødte barn og la på meg, slik at brystene mine begynte å henge. Det er spesielt mye når det er varmt og jeg svetter.


Jeg kan heller ikke gå med BH da det blir mye verre da. Min lege sider det er en blanding mellom sopp og eksem. Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi.


Elveblest er en akutt hudreaksjon som ligner den reaksjonen man får av brennesler: man får sterkt kløende områder, ofte med blæredannelse. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Det er et utslett som kan oppstå når man svetter mer enn vanlig.


Ord som svetteutslett og varmeutslett brukes derfor. For både voksne og barn , slitasje pustende stoffer, som for eksempel bomull. Hvis du har alvorlig kløe, kan Calamine lotion hjelpe lindre ubehag.


Tar et kjølig bad eller dusj kan også bidra til å lindre symptomene dine. Ifølge Mayo Clinic, når du kler dine barn om vinteren, bør de bruke samme mengde klær som du ville ha. Går på medisiner som gjør at jeg svetter helt sinnsykt!


Og i dag oppdaget jeg utslett, og det svir og klør(er ikke sopp, ennå iallefall). Jeg kommer meg ikke til et apotek før mandag, så er det noen som har lure tips som kan brukes i mellomtiden? Akkurat nå sitter jeg med servietter under. Heat utslett eller stikkende varme som det kalles kan være et stort problem i varmt vær.


Det skjer når du svetter voldsomt og varme ender tettes og føre til at svetten til å lekke inn i huden i stedet for ut av det. Alle er mottakelige, inkludert babyer og små barn. Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Candida utslett på kroppen. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud.


Ikke la oss berolige deg! Oppsøk en lege ved bekymring for egen helse. Nettsiden benytter cookies for å registerere besøksstatistikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg