mandag 29. september 2014

Slanking amming

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Vil slanking gi miljøgifter i morsmelken?


Miljøgifter lagres i fettvev, og disse vil i større eller mindre grad overføres til barnet gjennom amming. Rask vektnedgang gir større mengde miljøgifter i morsmelk, og det er derfor det ikke er anbefalt å slanke seg aktivt eller for raskt mens du ammer. Synes du det går sent fremover, er det viktig å prøve å tenke på barnets beste heller enn rask vektreduksjon.


Barnets helse kan ta skade av aktiv slanking under amming. Det er fordi større mengder fettløselige miljøgifter kan frigjøres fra kroppsfettet og gå over i morsmelken. Slanking under amming.


Spørsmål publisert 8. Jeg er år og sliter med å gå ned i vekt etter min første fødsel for 6mnd siden. Jeg har en baby på litt over måneder som jeg fullammer. Har ikke begynt ned smaksprøver enda, da helsesøster anbefalte fullamming til mnd siden hun legger så godt på seg. Problemet er at jeg blir ekstremt sulten av å amme, og jeg har derfor ikke gått noe særlig ned siden de første ukene etter.


Syv myter om slanking Du forbrenner ikke 3kalorier i løpet av en hyrdestun og det er ikke slik at langsomt kilotap er det beste i lengden. Her har du syv myter om vekttap som simpelthen ikke støttes av vitenskapen – og noen ting som fungerer. De som ammer begynner som regel å gå ned i vekt uten å gjøre noe aktivt. Kvinner med stor overvekt og fedme kan slite med å få til amming på grunn av.


Amming , det å amme, gi spedbarn brystmelk. I tillegg sikrer den kontakten mellom mor og barn, noe som betyr mye følelsesmessig for begge. Refleksene utløst fra brystvortene under amming hjelper moren i den første tiden med den kroppslige omstillingen etter fødselen, og amming hjelper henne til å komme ned i. Men hvor farlig er alkoholen egentlig for babyen som drikker melka? Andreas Wahl sjekker norske ammeråd mot hva forskningen sier.


Det er naturlig å gå ned i vekt i ammeperioden, og de fleste opplever at vekten blir redusert hvis de spiser riktig og mosjonerer. Ta tiden til hjelp og ikke få for fort ned i vekt. Bevisst slanking frarådes fordi det medfører at miljøgifter frigjøres fra fettet i kroppen og går over i morsmelken. Unngå store mengder sukker og fett i det daglige. Jeg leste i et hefte at barnet kunne få i seg miljøgifter om man slanket seg mens man ammer.


Kan jeg slanke meg hvis jeg gjør det litt sakte? Også Steenbuch Lied i Grete Roede AS forteller at slanking og amming i utgangspunktet ikke hører sammen. Ved amming bør man legge opp til en moderat vektreduksjon, som helst bør skje når ammingen er godt i gang.


Og egentlig burde man vente til man ikke lenger fullammer, sier hun. Jeg fikk det som jeg ville. Jeg prøver å ikke henge meg for mye opp i vekta, hvertfall ikke når andre mål indikerer at det går rette veien. Jeg ammer, hvor mye gr jeg ned i vekt? Morsmelk er den beste maten for spedbarnet.


Ja, det er det den har vært. Lite søvn, lite trening og ikke mye matregistrering. Men jeg har nok ikke spist så mye over det jeg skal da, jeg tror jeg bare trenger en kort pause for å få igjen pusten.


Tidligere studier har også undersøkt sammenhengen mellom amming og overvekt, men resultatene har spriket. Hunsberg mener den nye studien har en fordel ved at de har tatt hensyn til en rekke faktorer som også kan påvirke overvekt, som fødselsvekt, sosioøkonomi, foreldrenes utdanning og foreldrenes nasjonalitet. VKM konkluderer med at de mange helsemessige fordelene ved morsmelk oppveier mulig risiko som miljøgifter i morsmelk på dagens nivå representerer.


Holder vekten seg nokså stabil fra uke til uke, tyder det på at du pleier å være i energibalanse. Går vekten nedover, er det en indikasjon på at du forbruker mer energi enn du får i deg, og går vekten gradvis oppover, tyder det på at du spiser mer enn du trenger, sier Borchsenius.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg