fredag 5. september 2014

Kviser hos barn

Riktige produkter for din hud - unik hudtest som gir deg tilpassede anbefalinger. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Stå i mot tegn på hudaldring. Bevar gløden i huden og si farvel til problemer som fet hu uren hud og oljete hud.


Finn ansiktsmasken som passer deg.

Sammenlign priser og gjør et godt kjøp. Når spedbarnsperioden er over (barnet har blitt ett år) og huden har blitt mer moden og utviklet, sees andre hudutslett hos barnet. Ved oppstart i barnehage er barnet også mer utsatt for smittsomme barnesykdommer, og noen av disse kan gi karakteristiske hudutslett som for eksempel vannkopper. Kviser er ikke bare en tilstand som rammer ungdommer og voksne.


Den kan også forekomme hos barn. Infantil akne rammer i hovedak barn mellom måneder og år. Hos jentene kan problemene øke i forbindelse med menstruasjon.

Det er ikke uvanlig at hudpuberteten fører med seg ett og annet kjønnshår og litt kviser. Undersøke svettelukt hos barn - Det er innenfor normalen at barn ned i seks-sjuårsalder lukter svette, men for sikkerhetsskyld bør disse barna undersøkes av en spesialist på sykehuset. Det kan ligge sykdom bak endringer i hormoner. Barnemark er vanlig over hele verden i både tempererte og tropiske klimaer. Den forekommer hyppigst blant skolebarn i alderen til år, og den er forholdsvis uvanlig blant barn under år.


Tilstanden er sjeldnere hos voksne. Ofte er flere personer i en husstand eller institusjon (barnehage) smittet. Smitte skjer fra endetarm til munn.


Hun legger jo merke til det og noen i klassen har kommentert det. Vi var hos legen med henne da hun var ca. Hun har brukt deo siden den gang. Hun blir også veldig fort fett i håret, dette ligger nok til familien.


Jeg hadde også kviser som ung, men de kom ikke før jeg var 13- år. Man regner med at omtrent av all ungdom har en eller annen form for kviser eller har uren hud. Dette er vanligst hos barn mellom to og seks år.


Det er flest gutter som får kviser , men problemet er vanlig også hos jenter.

Inneholder en osteaktig masse. Men hva som ligger bak at unge får kviser , er forskere usikre på. Om psykiske eller sosiale problemer kan føre til mer kviser – og ikke bare omvendt – vet forskerne for lite om. En britisk tvillingstudie har foreslått at tre firedeler av årsaken til kviser er genetisk.


Kviser på rumpa slik du beskriver kan være herpes, men kan like gjerne være en liten hårrotsbetennelse eller kviser som er vanlig her. Hos barn er mollusker også vanlig som årsak til røde prikker på rumpa. Best er nok å få tatt pinneprøver slik du har gjort der man kan sjekke for både virus, sopp og bakterier. Fenomenet opptrer hos opptil prosent av alle barn født ved fullgått svangerskap, men det registreres ofte ikke fordi spedbarnet er påkledd 3. Hudforandringene opptrer når det nyfødte barnet ligger på siden. Huden på den siden som vender opp, blir rø mens huden på motsatt side avblekes.


Hos barn opptrer gjerne molluskene på magen, armene, i ansiktet og i nakken. Viruset overføres ofte mellom barn når de f. Mollusker hos barn. Det overføres også når barnet klør på utslettet og tar på andre.


Det finnes en rekke ulike produkter og behandlinger du kan forsøke mot kviser. Er man mye plaget med kviser bør man unngå å bruke fete kremer, for disse kan tette igjen talgkjertlene og føre til forverring. Det kommer som flere små kviser som er plassert på ansiktet og halsen. Det viktigste å huske er å ikke poppe eller irritere kvisene.


Det er forskjellige årsaker til kviser i underlivet hos kvinner og noen er mer ufarlige enn andre. Hudlege Sidsel Haug ved Volvat Medisinske senter anbefaler å oppsøke lege dersom du er usikker på årsaken til kvisene. Du kan gjerne starte hos fastlegen, som ofte har sett slike forandringer flere ganger. Kviser oppstår som regel i ansiktet eller på bryst og rygg der det er flest talgkjertler 1. Når man på folkemunne snakker om kviser , snakker man egentlig om acne vulgaris.


Mennesker i alle aldre rammes, men det er mest vanlig hos tenåringer. Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer.


Kviser kan dessuten forekomme hos kvinner før menstruasjonen og under graviditet, samt hos mennesker som blir utsatt for ekstreme påvirkninger av huden, som for eksempel kulde, varme eller kraftig forurensing. Hvordan oppstår kviser ? I puberteten økes kroppens produksjon av mannlige kjønnshormoner (androgener) hos begge kjønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg