torsdag 18. september 2014

Bolleoppskrift med tørrgjær

Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.


Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen. Disse bollene har jeg bakt sammen med mamma hundrevis av ganger helt fra jeg var bitteliten. Oppskriften gir stk.


Det er en ting jeg har gjort hver eneste gang, og det er å ta minst en bolle – så snart den er kald nok til at jeg kan holde den skikkelig – grave ut innmaten og spise den, fylle hullet med godt hjemmelaget syltetøy og fortsette å spise. Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften Lesernes beste. I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller.


Bolleoppskrift med tørrgjær

Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften, for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig. Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok. Og besøket var helt enige med meg. Det verste av alt var at jeg glemte å varme opp melka og da var jeg sikker på at de kom til å bli mislykka.


Men neida, de stod leeenge til heving og ble knallgode! I dag skal jeg bake til sommeravslutninga på skolen, med din bolleoppskrift ! Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca.


Elting for hånd krever ca. De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel.


Rull runde fine boller og plasser dem ved siden av hverandre, litt tett, i en form som er ca. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. Pensle med egg og stek på 1grader i ca. Server dem gjerne lune og med melisglasur.


Ha i sukker, bakepulver, salt og tørrgjær , hvis du bruker det. Ferskgjær smuldrer du opp og rører ut i melken først. Tilsett melken i en stråle mens mikseren går på middels hastighet.


Elt deigen sammen til den blir blank og glatt. Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok) La den heve til dobbelt størrelse, ca. Overrask familie eller venner med deilige, nystekte boller!


Alle råvarer bør være romtempererte. Det betyr at melk, egg og smør bør stå i romtemperatur en stund før du begynner. Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Luftige hveteboller Luftige boller som kommer nystekte ut av ovnen frister både liten og stor. Vann, olje, sukker, salt has i eltebollen.


Tørrgjær blandes med melet, hvis fersk gjær brukes løses den opp i vannet. Melet eltes inn i det våte. Deigen eltes godt, heves til dobbelt, slå den ne og la den heve til dobbel en gang til. Er det noen som har en god bolleoppskrift for hånden?


Er hjemme med sykt barn i dag - og har lovet han å bake boller. Men oppskriften jeg har pleid å bruke er borte vekk. Vil bake gode luftige boller.


Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre! Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren. Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene, men til. Bake-eksperter anbefaler å redusere gjærmengden om du bruker du rød gjær.


I oppskrifter med g fersk, søt hvetedeig kan du nøye deg med g. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. I går var det den store bolledagen, jeg bakte boller og lot meg som vanlig overraske over hvor enkelt det er å bake GODE boller. Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned.


Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg