mandag 29. september 2014

Homofile foreldre

Homofile pappa-par. Hollekims studie viser at folk er mest skeptiske til homofile menn som foreldre. I Norge har homofile par lov å adoptere, men det er fortsatt en stor debatt. Noen mener at barn har rett på å ha en mor og en far i livet sitt, og ikke bør risikere å mobbes for å ha foreldre som er annerledes. Våre holdninger til homofile er i rask og positiv endring, og det er kanskje ikke så rart om lovgivningen blir hengende etter den sosiale og kulturelle utviklingen.


Samtidig lever gamle myter videre og en gryende høyrepopulisme preger synet på den skeive familien.

Andre hevder at homoseksuelle foreldre gjør barna forvirret med hensyn til egen kjønnsidentitet. Videre bekymrer mange seg over at barn med homofile foreldre vil bli utsatt for mobbing. Det foreligger ingen studier som viser at barn av homofile foreldre blir homoseksuelle, kjønnsforvirret eller mer mobbet enn andre barn. For selv om Hanssens studie fyller ut noen av hullene innenfor forskningen på barn og unge med homofile foreldre , så står nye problemstillinger i kø.


Det interessante med denne diskusjonen er de etiske utfordringene vi kommer til å få framover. Det handler om forholdet mellom barn og foreldre og hvordan man skal få barn. Barnas foreldre har tradisjonelt foretrukket ektepar som passer godt til barnet som adoptanter, eventuelt enslige når foreldrene har funnet det best for sitt barn.


Siden det er barnas foreldre som har adopsjonsretten og selv bestemme om de vil skille seg fra sitt barn eller ikke, må foreldrenes syn på adopsjon respekteres.

Search in titles only Search in Sex og samliv only. SIDE2): Stadig flere barn vokser opp med foreldre som er homofile. Enten er den ene av foreldrene homofil og bryter ut av ekteskapet for å danne par med sin nye partner, eller barn fødes inn i. Mange har argumentert for og mot at homofile og lesbiske skal kunne gjøre dette. Tallet på over millioner kan så vidt meg bekjent kun stemme om det er snakk om samtlige som har homofile foreldre , altså ikke bare barn. Men jeg syntes 6-er litt vel mye.


Det er kun av de spurte i denne undersøkelsen som tror at samfunnet er klart til å ta imot disse barna med foreldre av samme kjønn. Ingen homofile har søkt om adopsjon fra utlandet LLH-leder: Like rettigheter, ikke like muligheter (VG Nett) Selv om ekteskapsloven sier at homofile par skal kunne søke om å få adoptere har. Må stadig forsvare seg – Fremtidige undersøkelser kan undersøke om det kulturelle søkelyset på barn i familier med homofile foreldre er knyttet til stress hos foreldrene, sier psykiater og medforfatter Nanette Gartrell i pressemeldingen. To av våre samarbeidsland aksepterer enslige søkere - Vietnam og Colombia.


Men enslige søkere blir ofte prioritert lavere enn par, siden de fleste land mener at det er best at barnet får to foreldre. Les mer på siden Enslige. Noen homofile par får barn med hverandre. Noen menn fungerer som sosiale fedre for lesbiske par med barn, mens andre får barn ved hjelp av surrogat i USA.


Det er mange muligheter, og den moderne familien har mange forskjellige konstellasjoner. Trenden er helt klart at flere homofile blir foreldre , forteller leder Bård Nylund i LLH. Mange unge lesbiske, homofile , bifile, og transpersoner gruer seg til å fortelle om hvem de er hjemme.

De bekymrer seg ofte for hvordan foreldre , foresatte, søsken og venner skal reagere, sier LLH-lederen. Hvordan foreldre snakker om homofili er viktig. Barn legger godt merke til hva de voksne sier. Fem til åtte prosent av Norges befolkning er homofile.


Likekjønnet ekteskapslov er på plass og samfunnet har de siste årene tatt hatkriminalitet mot homofile , lesbiske, bifile og andre skeive mer på alvor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg