onsdag 10. september 2014

Nedsatt glukosetoleranse

Nedsatt glukosetoleranse

Med økt fysisk aktivitet og omlegging til et sunnere kosthol kan en forhindre at diabetes oppstår. Hva er nedsatt glukosetoleranse ? Har du nedsatt glukosetoleranse , også kalt prediabetes, er du i faresonen for å utvikle diabetes type og komplikasjoner som hjerte- og karsykdom. Elisabeth Hansen sier at før eller senere vil de fleste med nedsatt glukosetoleranse utvikle type 2-diabetes - hvis man ikke er bevisst på sin livsstil og sine valg. Jeg har fått påvist nedsatt glukosetoleranse , to timer etter en glukosebelastning var blodsukkeret litt under 9. Fastende blodsukker ligger mellom 5-og langtidsblodsukker mellom 7-1.


Nedsatt glukosetoleranse

Har i et halvt år følt meg slapp og trøtt hver eneste dag, en følelse av å være dopet og i perioder tørst. Glukoseintoleranse er ofte referert til som pre-diabetes eller svekket glukosetoleranse (IGT). Ifølge en rapport fra Verdens helseorganisasjon, IGT betegner en tilstand av økt risiko for progresjon til diabetes, selv om det ble også registrert at mange kommer tilbake til det normale.


Glukosetoleranse er et uttrykk for evnen til å gjenopprette normalt glukosenivå etter. Hei, Jeg tok glukosebelastning tidligere i uken, og har nå fått svar om at jeg har nedsatt glukosetoleranse ,og må kutte ned på sukker og karbohydrater samt bevege meg mer. Skal også følges opp med undersøkelse av urin og ny blodprøve. Insulinresistens ( nedsatt insulinfølsomhet) kan gi høyere blodsukker.


Nedsatt glukosetoleranse

Det betyr blant annet at blodsukkeret ikke senkes like effektivt som normalt. Dette kaller vi insulinresistens. Styrketrening mot nedsatt glukosetoleranse.


For mennesker med nedsatt glukosetoleranse kan styrketrening redusere risikoen for å utvikle type diabetes. Kjent nedsatt glukosetoleranse. Svangerskapsdiabetes. Jeg har nedsatt glukosetoleranse (ses på som forstadiet til diabetes 2). Vær veldig påpasselig med hvilke karbohydrater du tilfører kroppen, de langsomme karbohydratene er de beste.


Tilstanden er også betegnes som pre-diabetes. De med nedsatt glukosetoleranse er vanligvis anbefales livsstil tiltak som inkluderer å opprettholde et regelmessig mosjon rutine og vedta et sunt kosthold for å holde blodsukkeret i sjakk. En person kan ikke oppleve utilslørt symptomer fra starten av denne tilstanden. Vi er stolte over å liste akronym av IGT i den største databasen av forkortelser og akronymer. Men vi er mange som føler oss maktesløse pga politikere som gir bort landet for egen vinning.


Schengenavtalen er et skrekkeksempel, åpne grenser er roten til alt ondt. Nå i det siste er det kineserne vi bøyer oss i støvet for, og lar. Hovedhensikten er å stabilisere blodsukker og samtidig forebygge senkomplikasjoner. Nutrison Advanced Diason har dokumentert gunstig effekt både på postprandiale blodsukkerstigning samt HbA1c verdier (1).


Karbohydratandel er tapiokastivelse og litt fruktose. Nyrestein dannes i nyrene fra avfallsstoffer fra urinen, og som kan sette seg fast i nyre eller urinleder. Nedsatt seksuell lyst. Glukosebelastning eller glukosetoleransetest var tidligere en mer utbredt test som innebar at man fastet fra midnatt og så drakk sukkerholdig drikke med blodsukkermålinger før testen og timer etterpå, og måleverdiene kunne så si noe om foreliggende diabetes eller nedsatt glukosetoleranse.


Ernæringsrelaterte problemer som er vanlig hos deg som har nyresvikt er underernæring, anemi, høyt innhold av blodfettstoffer og økt dødelighet av hjerte-karsykdommer, benskjørhet, nedsatt glukosetoleranse og forstoppelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg