mandag 8. september 2014

Missed abortion

Missed abortion - Intakt svangerskap ses på ultraly men fosteranlegget lever ikke lenger, utstøtningen har ikke kommet i gang. Inkomplett spontanabort - Aborten har startet, men det er fortsatt mye vev igjen i livmoren. Komplett spontanabort - Mesteparten av vevet har kommet ut.


Missed Abortion betyr at man har hatt en abort som ikke blir oppdaget med en gang. Av alle aborter utgjør MA 3-.

Missed abortion er når fosteret som er dødt i livmoren, men hvor de kliniske tegnene på aborten ennå ikke har vist seg. Store norske leksikon. In the medical sense, this term and the term miscarriage both refer to the termination of pregnancy before the fetus is capable of survival outside the uterus. The term abortion is more commonly used as a synonym for induced abortion , the deliberate. En missed abortion betyr at fosteret er dødt i livmoren, men at det ikke støtes ut.


En partiell (delvis) abort innebærer at noe, men ikke alt vev er støtt ut av livmoren. En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren.

Ingen videre behandling er nødvendig. A missed abortion is another term for a missed miscarriage or a silent miscarriage. If you experience this type of pregnancy loss, you likely won’t have the typical symptoms of a miscarriage. Som om om ikke abort, spontanabort, skulle være ille nok i seg selv.


Men missed abortion. En abort kroppen misset – altså som den ikke fikk med seg. No treatment is necessary for a diagnosis of complete miscarriage (so long as ectopic pregnancy is ruled out). In cases of an incomplete miscarriage, empty sac, or missed abortion there are three treatment options: watchful waiting, medical management, and surgical treatment. The term missed abortion refers to an inevitable miscarriage in a woman who has not yet experienced any vaginal bleeding or uterine cramping 1. Betyr at kroppen ikke merker at fosteret er dodt, og tror fortsatt at den er gravi og symptomene fortsetter.


Hvis man begynner og blo med smerter er det ikke missed men spontaneous. Spontanabort defineres ved at svangerskapet går til grunne før fosteret er levedyktig. Dette forekommer i til prosent av alle erkjente svangerskap. Jeg hadde en spontanabort i juni, var kommet til uke 6. Ble raskt gravid igjen, og hadde positiv graviditetstest i august.


På onsdag ble det på ultralyd oppdaget en missed abortion.

Jeg var kommet til uke 1 men fosteret var kun uker. Hadde ikke hatt noen blødninger eller smerter. The difference between a miscarriage that begins with bleeding and a missed abortion is that the missed abortion was diagnosed by ultrasound or a blood test and before there is bleeding or other symptoms. Jeg har nettopp opplevd en missed abortion og har behov for å få noe ned på papiret.


Vi ble relativt kjapt gravid med vårt første barn og var overlykkelige. Vi var på tidlig UL i uke og s. Den ble oppdaget i uke 1 men fosteret var på 5-ukers stadie. Mitt råd til deg er at det er lov å kjenne på sorgen. Det var veldig tungt.


Uff, så forferdelig med MAer! Dette var første gangen for meg, har aldri vært gravid før. Jeg skal også ha tidlig ultralyd hvis jeg blir gravid igjen, enig i at det er viktig å oppdage raskt. Du forteller om en missed abortion (MA) i slutten av mai i år, og at du den 9. Cytotectabletter slik at alt kom ut. UL viste at livmoren var tom.


Etter dette har du hatt menstruasjon ganger, kraftigere og av lengre varighet enn tidligere, og du skulle etter dine beregninger hatt menstruasjon igjen nå. Missed abortions are also commonly treated expectantly (wait for spontaneous passage of products of conception) or procedurally with dilatation and curettage (DC), a procedure that involves mechanical dilation of the cervix and then gentle removal of intrauterine contents with a suction catheter or curettage, an instrument that scrapes away the endometrium. Missed abortion : foster som er dødt i livmoren, men hvor de kliniske tegnene på aborten ennå ikke har vist seg.


På ultralyd ses et intakt svangerskap, men fosteret lever ikke lenger, det er altså ingen hjerteaksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg