torsdag 13. februar 2020

Kalkun med stuffing

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.


Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Farsefyll: Finhakk løk og paprika.

Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Farsen er med på å drøye kalkunen. Store kalkuner bør du bestille på forhånd.


Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap. Det tar døgn å tine en middels stor kalkun.


Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen.

Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. Hvis du skal fylle kalkunen bør det gjøres før kalkunen fylles. Jeg har alltid laget stuffing før. Denne gangen lagde jeg stuffing i brødform. Det kan vel ikke kalles stuffing da, men det ble en smaksfavoritt.


Forvarm ovnen til 1°C. Er kalkunen fylt må du beregne ca. Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun.


Den skal bare så vidt henge sammen - husk den skal absorbere saft fra kalkunen under steking også. Rundt tre timer før den skal serveres bør kalkunen inn i oven. Regner du ½ time per kilo, så husk at du også har i stuffing som veier litt. Strø litt salt og pepper inn i kalkunen og fyll med stuffing , ha helt fram i halsåpningen.


Du kan fylle kalkunen med farse eller stuffing. Finckenhagen mener stuffing er riktig ord hvis du fyller fuglen med urter, rødløk, epler eller andre råvarer. De fleste bliver lidt intimiderede ved tanken om at stege en hel kalkun.


Men det behøver slet ikke være så svært at stege en kalkun. Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag, og mange stresser med å rekke alt i tide.

Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet. Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften.


Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Her er Charlottes gode oppskrift, der hun lager stuffingen ved siden av istedenfor å putte den inn i kalkunen. Triksene som gjør kalkunen saftig. Ingenting sier nyttårsfest så tydelig som helstekt kalkun med deilig stuffing.


Kalkun får du kjøpt fra til kilo. Her får du tipsene som gjør kalkunen saftig, mør og full av deilige smaker. Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her.


Blandes med de oppskårne innvollene av kalkunen , som ligger i en plastpose inne i kalkunen. Dersom det er en hel kalkun ). Hvis det er en hel kalkun og man har beregnet for lite ti kan det være svært vanskelig å få kjempet plastposen med innvollene ut av kalkunen , slik at plastposen kan fjernes. Ekspress- kalkun med verdens enkleste stuffing for deg som ikke vil begi deg ut på helsteking av kalkun.


En saftig og nydelig rullade som kombinerer smaken av salt italiensk pølse og søte tranebær. Tips: Salsiccia kan erstattes med 1g grov medisterfarse, krydre farsen litt ekstra med 1-ss hakkede urter som salvie, rosmarin eller estragon. Har du ikke friske urter kan du bruke tørkede.


Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne. Fyll den eventuelt med ønsket stuffing. Knyt hyssing rundt bena og stram til. Hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål eller sys igjen.


Selv om vi har kalkun også på Thanksgiving som bare er fire-fem uker før julemiddagen, må Ken ha kalkun på bordet den 25. For det er den dagen vi nordmenn kaller 1. Christmas day) amerikanerne feirer den store høytiden med julegaver og familiemiddag. Selv er Melissa vokst opp med en mer variert julemeny. Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen, men velger du en frossen fugl skal den tines stille og rolig i kjøleskap.


Dette tar litt ti ca. I jakten på saftig kjøtt har jeg laget et kryddersmør som jeg fyller innunder brystskinnet. På den måten tilføres både smak og saftighet underveis i hele stekeprosessen, men du må fortsatt være flink med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg