fredag 7. februar 2020

Når synes det at man er gravid

Det er bare å glede seg, sier Ragna. For flergangsfødende går det gjerne litt fortere, fordi magemusklene allerede har vært tøyd og strukket. Jeg gikk og ventet og ventet. Er førstegangsgravid. Uke fikk jeg plutselig mage og nå i uke ser alle at jeg faktisk er gravid.


Jeg synes det var kjedelig den tiden man bare gikk rundt og følte seg litt smålubben.

Delig å se at magen kommer! Nå koser jeg meg skikkelig. Tror uansett det er veldig forskjellig utifra høyde og vekt.


Men ser jo på bilder nå at egentlig så jeg ut akkurat som før helt til uke 27. Uke kan man se litt med de rette klærne på. Nå er jeg snart i mål, og man ser fortsatt ikke bakfra at jeg er gravid , og magen er ikke av det største slaget. Syns jo selv den er svær da.


Hun synes det er fint når nære venner eller familie deler nyheten om sine graviditeter med henne tidlig, men ville synes det var rart om bekjente gjorde det samme.

De første ukene er det alltid en risiko for spontanabort. Dersom man ikke synes det gjør noe at andre får vite om en eventuell spontanabort, er det ingenting i veien for å fortelle om graviditeten tidlig, mener hun. Imidlertid råder hun alle til å tenke igjennom dette i forhold til andre barn i familien. Sannsynligvis handler det om at underbevisstheten din er i ferd med å bearbeide det faktum at du skal få barn. Det kan også hende du våkner oftere når det begynner å bli vanskelig å finne en behagelig sovestilling, eller når du blir tissetrengt stadig oftere.


Sv: Når forteller man andre at man er gravid ? Jeg har fortalt det til to av mine nærmeste kolleger, besteveninnen og til min mor. Arbeidsgiver skal vite at man er gravid senest mnd før man går ut i permisjon, da er man pliktig til å informere om det , da er man ca mnd på vei. De fleste går ut i perm uker før termin, er ikke lov å jobbe lengre uansett. De fleste forteller det før den tid og ofte synes det lenge før og.


Det gr til og med an glemme at man er gravid. Gr n med nr og det eneste jeg kjente jeg ble litt lei meg av var da. Emilie (18) venter barn nummer to Oldefarnavn passer inn i. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra damer jeg ikke kjenner, som enten er gravide eller har vært gravide , og som synes det var befriende å se at man kan normalisere at man er gravid , man.


Jeg skjønner jo nå at man trenger støtte når det går galt, så det er lurt å fortelle nyheten til de nærmeste tidlig, sier Kogstad.

Når man har kommet frem til og iverksatt tilrettelegging er det også den gravides ansvar å gjennomføre det som er avtalt. En gjensidig forpliktelse fra både arbeidsgiver og arbeidstaker. Den gravide bør også utnytte og bruke tilgjengelige hjelpemidler som for eksempel å bruke pausene, trene, bruke gode sko, osv. Og det svarer vi gjerne bekreftende på!


Sjansen for spontanabort etter uke er liten. Noen gravide velger også å vente med å fortelle om graviditeten til etter ordinær ultralydundersøkelse som er rundt uke 18. Det ikke feil å dele nyheten tidlig, og det er heller ikke. Det kan ikke skade ett foster om man har ordinær sex når man er gravid.


Det viktigste er at den gravide har lyst til å ha sex, og at man er forsiktig med å ligge på magen dersom hun er langt ut I svangerskapet. Etter lang kamp er jeg endelig gravid ved hjelp av pergotime. Alt har gått bra så langt.


Onsdag var jeg fullgåtte uker på vei, så nå er jeg vel inne i nr 11. Med fullgåtte uker mener jeg at det onsdag var uker siden FØRSTE dag i siste menstruasjon. Har forstått at det er slik.


Er de første md de ikke vil gjøre noe med deg for å sette babyen i noen som helst risiko. Man kan rotfylle når man er gravid ! Bedre det enn å gå med en infeksjon i tannen å store smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg