mandag 10. februar 2020

Varmeutslett baby

Varmeutslett , miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Det arter seg som små røde nupper som forsvinner ved avkjøling. Ved varmeutslett oppstår enten overflatiske, små blemmer med blankt innhold (som ser ut som små, blanke prikker), eller så får man røde nupper eller bittesmå røde kuler i huden.


Varmeutslett baby

Symptomer kan være alt fra overflatiske blemmer til dype, røde klumper. Siden varmeutslett er ganske vanlig hos spedbarn, er det beste foreldre kan gjøre å følge en rekke retningslinjer for å prøve å unngå eller forhindre det. Hvis du oppdager at barnet ditt har mye irritasjon eller kløe, må du kontakte legen for å vurdere alvorlighetsgraden av utslettet. Imidlerti i motsetning til andre hudutslett, kommer ikke varmeutslett sammen med feber, og det har en tendens til å gå bort av seg selv uten å bli behandlet. Du er kanskje også være interessert i: ting du aldri må gjøre med en baby.


Like fullt kan det være både plagsomt og irriterende. Spedbarn rammes spesielt ofte, men også større barn og voksne kan få varmeutslett. Legebehandling er sjeldent nødvendig. Ta kontakt med lege dersom du eller barnet ditt har symptomer som varer lengre enn tre til fire dager, eller hvis utslettet forverres eller det er tegn på infeksjon. Den beste behandlingen ved varmeutslett er å kjøle ned huden.


Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på. Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Search For The Baby.


Ja, det er normalt å være engstelig når du ser utslag på babyen din - og hvis du er bekymret eller din baby virker uvel, bør du se din lege - men det kan bare skyldes at han blir for varm. Hva er varmeutslett ? Varm utslett (også kjent som stikkvarme) vises ofte på babyer i varmt vær. En varmeutslett for en baby er svært vanlig i varmt klima eller de varme sommermånedene. Lille prompen har fått litt utslett som kan minne om melkeutslett på brystet.


Varmeutslett baby

Hvordan ser varmeutslett ut? Nå får han bare mme, så da er det åpenbart ikke en reaksjon på mine hormoner. Tanken slo meg at det kunne jo være varmeutslett ? Endelig et bevis på at jeg kler han for varmt i vognen mon tro?


Min sønn på mnd har fått prikker på halsen, skuldrene og armene, Etter at jeg har lest litt på nettet har jeg kommet frem til at det må være varmeutslett. Bor i Oslo og her er det rundt grader). Jeg leste at det rammer helst mindre barn (0-mnd). Er det noen andre som har fått slike utsle.


Varmeutslett baby

Vært sånn et par uker. Virker hverken fuktig eller tørt. Ikke nuppete, bare rødt. Blir ikke verre, men heller ikke bedre.


Forsøkt å ha på mindre klær, droppe siklesmekke, og vasket kun med olje. Forsøkt å smøre med Inotyol, Bepanthen, Miniderm og NAF barnesalve (ikke samtidig altså). For spedbarn er det vanskelig å regulere kroppstemperaturen, og de kan få midlertidig utslett som skyldes varme eller fuktighet.


Varmeutslett baby

Denne formen for utslett er vanligst på brystet, på halsen og under armene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg