mandag 10. februar 2020

Pavlova melis

Pavlova er en enkel kake å lage, men du bør vente med å ha på krem og bær til rett før servering. Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende.


Navnet pavlova kommer fra ballettdanserinnen Anna Pavlova.

Når man bruker sprøytepose og lager en spiral av marengs på bakeplaten skal dette angivelig forestille ballettdanserinnens strutteskjørt. Når jeg smører massen utover bakepapiret er igrunn ballettdrakt det siste jeg tenker på, men godt smaker det. Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem. Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv!


Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon.

Pavlova -rull med jordbær og lime er en enkel og festlig måte å servere pavlova på. Rull den sammen med krem og bær og topp med frisk pynt og limesirup! Forvarm ovnen til 1grader varmluft. Pisk eggehvitene og salt stive i en helt ren bolle. Bruk en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller elektrisk håndvisp.


Når eggehvitene skummer og har vokst i størrelse så har du i sukker, litt av gangen. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Alle elsker pavlova ! Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Det er vår og høytid for marengskaker og pavlova.


Dette er en litt ny vri: Marengs med bringebærswirl. Du koker opp frosne bringebær med litt melis og sitron, og rører så bringebærene inn i den ustekte marengsen. Bringebærfyllet bør være litt syrlig, slik at desserten ikke blir for søt.


Topp marengsene med pisket krem og friske bær.

Kan brukes på toppen av paier etc. Denne oppskriften gir minipavlova-er. Lag den klassiske Pavlova -kaken i en langpanne og du har kake til ekstra mange.


Sprø marengsbunn, deilig eggekrem og friske bær - perfekt til 17. Jeg skal lage en pavlova i dag, men har nesten ikke sukker fant jeg ut. Tror jeg tidligere har sett at man kan bruke melis , men nå finner jeg kun oppskrifter med sukker i. Noen som har en oppskrift med melis ? Melis (hvis du vil). Den er som en dansende kakedrøm,. Oppskrift på pavlova.


Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha! Dette trenger du for å lage pavlova med vaniljekrem og bær.


Pavlovaen eggehviter 2g helt finkornet sukker ts vineddik eller annen eddik. Vi løfter dette innlegget opp etter å ha fått masse spm om hvordan å lage bunnen til Pavlova. Wenche lagde pavlova i dag. Sørg for å pisk eggehvite og melis leeeenge, da blir massen. Perfekt til vårens og sommerens selskaper.


Pavlova er en utrolig lekker og fristende kake, derfor ønsker vi å dele oppskriften på en sukkerfri variant, som nesten smaker bedre enn den med sukker. I denne oppskriften er sukkeret byttet ut med sukrin, som har mindre kalorier og ingen karbohydrater, sammenlignet tradisjonell marengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg