torsdag 6. februar 2020

Ultralyd uke 12 nakkefold

Ultralyd uke 12 nakkefold

Vi har bestemt oss for å dra på privat ultralyd for å sjekke for sykdom i uke 12. Ikke det at det har så mye si, men hvis man har mulighet til å være forberedt er jo det en årleit ting. Men etter hva jeg har forstått er det ikke alle som sjekker spesifikt etter dette.


Har noen tips til hvor vi kan dra? Vet man kan se om fosteret har forstørret nakkefold i uke 10- 12. Denne nakkefolden ses mellom uke ti og fjorten, aller best i 12.


Den forsvinner som regel etter fjorten uker og ses ofte ikke ved rutineundersøkelsen i 18. Alle fostre har da en liten væskebrem under huden i nakken som kalles nakketranslusens. Selv om norsk lov sier at legen ikke kan aktivt se etter missdannelser i uke så har jeg, min søster og to venninner vært på ultralyd på Volvat i uke der de måler nakkefold og neseben. Du ringer bare rett til den klinikken som utfører tidlig ultralyd og bestiller via telefon. D ultralyd for ansiktsbilder er best mellom uke 2 og 28.


Alle foster har en liten væskebrem under nakke som kalles for nakketranslusens (nuchaltranslucency). Hvis det er økt hevelse i nakken, er det større risiko for kromosomsykdom hos fosteret, f. Hvis hevelsen i nakken er større enn normalt, er det en økt sannsynlighet for kromosomavvik hos fosteret. Ved denne undersøkelsen vil vi se på alle organene til fosteret. Downs syndrom (trisomi 21). Vi måler hodet, midje og lårben og beregner en cirka termin.


Ultralyd uke nakkefold. Ved ultralydunderskelsen mler man barnets nakkefold , underhudens og hudens tykkelse i nakken. Vi funderer litt på om vi skal betale for tidlig ultralyd i uke 12. Etter dender violoven får jo ikke en privat sjekk si om det kan være boe galt med den lille. Hva er deres tanker rundt tidlig ultralyd i. Det gjøres samtidig en rask ultralyd for å se hjerteslag og beregne fosterets alder og termin.


Ultralyd uke 12 nakkefold

Hvis svaret viser normale kromosomer får vi spørsmål om nødvendigheten av en ultralyd undersøkelse. Dette må hver enkelt vurdere. Therese bestilte time til organrettet ultralyd i uke 12.


Jeg gledet meg så utrolig mye og klarte ikke å tenke på noe annet. Snart var det tid for å endelig se det lille vidunderet i magen. Endelig var dagen kommet og vi skulle se en liten baby, erindrer hun.


Gynekologen hadde på geleen og satte ultralydsonden på magen. Noen tar også ultralyd med måling av nakkefold i forbindelse med fosterdiagnostikk. Undersøkelser senere i svangerskapet kan gi informasjon om barnets lengde måles, leie og vitalitet.


Nei, forstørret nakkefold kan indikere avvik, men er absolutt ikke noe sikkert. Man blir henvist til videre utredning dersom det påvises forstørret nakkefold på UL. På den tiden vil ikke nakkefolden gi noe særlig tegn til evt. Hos oss utføres denne ultralyden av Dr.


Ultralyd uke 12 nakkefold

Han jobber som overlege ved avdeling for fosterdiagnostikk på rikshospitalet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg