mandag 24. februar 2020

Smerter underlivet

Smerter i underlivet ? Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet. Kvinner som tidligere har hatt underlivsbetennelse kan, selv om infeksjonen for lengst er overstått, av og til merke underlivet.

Behandling av smerter i underlivet. Det er alltid viktig å oppsøke lege dersom du er usikker på hva som er årsaken til smerter i underlivet , eller dersom smertene er sterke og langvarige. Varme omslag eller en varmeflaske på det smertefulle området, kan ha lindrende effekt på smerter i underlivet for mange.


Plages du med svie og eller smerter i underlivet når du har sex, bør du oppsøke lege. Foto: Colourbox - For å kunne bli bedre er det viktig å få kontroll over bekkenbunnsmuskulaturen. Sammenvoksninger kan man få etter operasjoner i underlivet eller etter betennelser. De tarmsykdommene som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter.


Andre, mer kroniske betennelser i tynntarmen eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet.

Mange kvinner oppsøker gynekolog fordi de opplever smerter eller svie i underlivet. Med smerter i underlivet menes smerter i nedre del av magen eller i skjeden. Det kan være mange årsaker til disse plagene, derfor er det viktig å foreta en grundig samtale og undersøkelse hos en gynekolog for å finnerett diagnose og eventuell behandling. Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.


Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Det vanligste symptomet på endometriose er sterke menstruasjonssmerter. Samleiesmerter, kul i magen, blødninger før menstruasjon og følelsen av å være tung i underlivet kan også være symptomer på denne tilstanden. Ved endometriose i tarm eller urinleder kan man oppleve smerter i disse organene.


Noen jenter opplever å få smerter i underlivet som ikke går over. Da er det en sjanse for at de har fått det som vi kaller for vestibulitt og vaginisme, og som vi synes at mange flere burde vite hva er slik at også flere kan få riktig behandling. En får kjøpt soppkur reseptfritt på apotek (spør der, og følg alltid pakningsvedlegget).


Men ofte blir sopp satt som årsak til smerter i underlivet , der det faktisk er andre årsaker. Kvinner som er, eller kan være, gravide, og der det er grunn til å mistenke ekstrauterin graviditet, skal vurderes ved gynekologisk avdeling som øyeblikkelig hjelp, enten som innleggelse eller avtalt poliklinisk konsultasjon. Svie, ubehag og smerter ved vannlating er en ganske hyppig plage hos kvinner.


Kvinner med smerter i underlivet kan ha problemer med å sitte, sykle eller ha på trange klær. Og veldig få er i stand til å ha sex. Nå har norske forskere testet om lysterapi kan hjelpe, den samme typen lysbehandling som tannleger bruker.

Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Symptomer fra urinveiene. Urin kan lukte forskjellig og til og med få farge uten at det er.


Hei, Det er ikke uvanlig at underlivssmerter stråler bak til korsryggen, for nervebanene fra underlivet har forbindelse dit. Når smertene mest lokaliseres til venstre side, er det rimelig å tenke på eggsokkforandring, vanligst cystedannelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg