tirsdag 4. februar 2020

Ricotta ost

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Opprinnelig ble ricotta fremstilt av myse fra produksjon av saueost.


Først blir melken løpefelt og ostestoffet skilles fra mysen.

Skal du lage panna cotta? Vi i MENY anbefaler ricotta ! Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva. Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron.


Matbloggeren Julie Van Rosendaal. Disse spennende rettene er også gode til kveldskosen eller som start på et bedre måltid. Myse er det som er igjen når ostestoffet i melken er fjernet.

I nogle opskrifter kan man bytte mascarponen lige over med ricotta , hvis man vil have en lidt lettere udgave – men i andre opskrifter går det bare ikke (som du vil se her). En af de helt store forskelle mellem de to produkter er nemlig, at ricotta holder formen, når den bliver opvarmet – mens mascarpone smelter og flyder ud. Hei, jeg lurer på hvor lenge ricotta holder seg når den er åpnet?


Kjøpte ricotta for første gang, og har så vidt smakt på den, og den har vært i kjøleskapet i 5-6-dager. Vet ikke helt hvordan den skal smake, men cottage cheese har jeg åpen ca en uke, så da går det kanskje greit med ricotta også? Du er kanskje også interessert i. Lyst å lage din egen ricotta ? Den kommer fra Italia. Mye bedre enn kjøpe ricotta ! Kok opp melk, kremfløte og salt i en stor gryte. Det er virkelig enkelt!


Laga en god och krämig lasagne eller en gratäng med ricotta. Inspireras av våra goda recept. Ble opprinnelig laget av saueost. Du kan sammenligne frittata med en slags omelett.

Vi kan lage tusenvis ulike typer av frittata, og de fleste oppskriftene vil være svært enkle og resultatet vil bli utmerket. Kcal i 1gram produktet. Femina har lavet en samling af fantastiske opskrifter, der giver dig mulighed for at vælge en opskrift, der passer til lige netop dit behov.


Fordi ostemassen tas ut før mysen kokes opp, blir den ikke definert som ost. Denne pastaklassikeren minner om tortellini, men er større og fylt med spinat og ricotta. Hva er ricotta og hvor finner jeg det? Vi bruger ricotta på pizza, i tærte eller i lækre kager. For ricotta har en sødme over sig, hvilket kan skyldes at ricotta faktisk ikke er ost , men er vallen fra osteproduktioner.


Ud over at være dejlig sød i smagen er ricotta også en blød ost som passer perfekt ind i mousserende cremer og toppings. Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost , toppes med tomatsaus og bakes i ovnen. Med fyldige smaker av ricotta og spinat gir denne retten deg en ekte smak av Italia. Like other whey cheeses, it is made by coagulating the proteins that remain after the casein has been used to make cheese, notably albumin and globulin.


Slik fryser du ost Har du osterester du ikke får brukt opp, kan det være en god ide å fryse dem til en annen gang. Selv om alle oster smaker best før den er frosset, er det en del oster som fungerer bra også etter opptining.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg