torsdag 6. februar 2020

Vondt nederst i magen

Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. Smerter i øvre del av magen kan være refluks.

Har du vondt i øvre del av magen eller mellom brystbeina, kan det tyde på refluks. Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Jeg kjenner murrende smerte nederst i magen , like ovenfor kjønnet, og noen ganger går den rundt på baksiden, slik at jeg også kjenner det i korsryggen. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.


Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere.

Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen. Smertene kan for eksempel skyldes forstoppelse eller gass. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. Det gjør vondt når jeg beveger på meg og bøyer meg, blåser magen opp. Ligge på høyre side er ubehagelig.


Når hoster, kjenner jeg det nykker litt, men det gjør ikke veldig vondt. Min lege sendte meg til CT og den tok jeg for dager siden, tirsdag. Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Er det normalt å ha underlivssmerter? Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn.


Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?

Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. Når jeg har mensen får jeg veldig vondt i korsryggen og nederst i magen. Kommer mensen snart hvis jeg har vondt i hodet, ryggen og nederst i magen og føler meg li. Jeg har begynt å få fryktelig vondt.


Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Det første jeg tenkte på var svangerskap utenfor livmora.


Det har jeg hatt og da hadde jeg dager med spotting og småblødninger i stedet for dager med vanlig menstruasjon. I tillegg hadde jeg vondt nederst på høyre side (graviditeten satt i høyre eggleder). Det passer aldri med vondt i korsryggen.


Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi.


Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Dersom magen er øm og stram å kjenne på, ikke mulig å slappe av, eller utspilt og blir større tilsier det også rask legeundersøkelse. Det er også viktig å ta hensyn til sykehistorien.


Crohns sykdom)bør du være oppmerksom på mulige komplikasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg