tirsdag 30. april 2019

Gravid under mens

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid når man har mensen - går det egentlig an? Hos de aller fleste kvinner vil sjansen for å bli gravid under mensen være mye mindre enn på andre tidspunkt av måneden.


Gravid under mens

Men graviditet under menstruasjon er ikke umulig. Kan man bli gravid under mensen ? Selv om det er usannsynlig å bli gravid under mensen , er det absolutt mulig. De fleste kvinner har perioder som varer fra to dager til åtte dager, og finner sted hver til dag.


Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Vanlige, regelmessige menstruasjoner svangerskapet igjennom, forekommer vel knapt såvidt jeg vet, men innen medisin finnes der alltid svært sjeldne unntak på det meste, men jeg har ikke hørt om dette.


Hadde ubeskyttet sex på menstruasjonsdag 5. Har alltid trodd at det var umulig å bli gravid da, selv om det aldri har vært en aktuell problemstilling tidligere. Men så gikk det opp for meg at sæd kan jo leve opptil døgn, og hvis jeg har eggløsning tidlig i syklusen, så kan jeg jo absolutt ha bl. Men hovedregelen er at får en jente mensen er hun ikke gravid. Mensen er i utgangspunktet en trygg periode, men det har skjedd at en jente har hatt eggløsning under mensen , men dette er svært skjeldent. Mange gravide bekymrer seg for dette, men småblødninger er også veldig vanlig.


De kommer gjerne fra slimhinnene, som på grunn av økt blodvolum i kroppen har lettere for å blø under svangerskapet, forklarer jordmor Kopperud. Men hvis du opplever takvise, sterke smerter og kraftige blødninger skal du kontakte lege, sier hun. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Nei faktisk ikke, men hun er veldig høy og kraftig, så det kan jo godt være det hadde synes bedre hvis hun hadde vært mindre.


Hun fornektet nok også det faktum at hun kunne være gravid , spesielt siden hun fikk mensen som normalt, og avskrev den bittelille bulen på magen som en bilring. Veldig lang venteti det rare er at før dette hadde jeg ikke mens på tre mn testa hjemme og hos legen. Til og med hcg men var ikke gravid. Gikk på p plaster men slutta i juni og hadde da tre mens perioder som normalt så vet ikke om det er grunnen heller. Du har det vi kaller en bortfallsblødning.


Det går an å få mensen selv om man er gravid. Hun mener likevel at mensen er et sikkert tegn på at man ikke er gravid. Under mens er svært svært lite sannsynlig, men hvis du har en lang mens (si dagers blødning) og har sex i slutten av mensperioden og tidlig eggløsning neste syklus så kan det klaffe. Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker.


Gravid under mens

Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Du bliver ikke gravid den dag du har sex under menstruationen, men de sædceller der kommer ind i dig under menstruationen kan overleve indtil der kommet er æg de kan befrugte. Men det er umuligt at sige, om du er blevet gravid under din menstruation før du ved hvornår din ægløsning ligger. I utgangspunktet er det ikke særlig stor sannsynlighet for å bli gravid under mensen. Gå til tryggmammamedisin.


Men bortsett fra å overvåke hvilken retning det ser ut til å gå i, er det lite å gjøre. Kommer det til å gå bra? Svaret er ikke alltid så enkelt å gi, og avhenger naturlig nok også av når i svangerskapet blødninger skjer, og hvor mye blod det er snakk om. For de med stabil mens som kommer hver 28.


Men den kan komme før. Det er jo dette alle gravide ønsker svar på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg