tirsdag 2. april 2019

Omgangssyke amming

Hva er omgangssyke ? Hvis barnet har problemer med å puste under amming på grunn av tett nese, kan du justere ammestillingen ved å holde barnet så oppreist som mulig. Du kan også korte ned på ammingene og intervallene mellom ammingene. Hvis det er mye snørr kan det være nyttig å dryppe saltvann eller morsmelk i barnets nesebor før amming. Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus. Sitter her med skikkelig omgangssyke , kaster opp og har absolutt INGEN matlyst.


Har en nyfødt (uker) og har akkurat fått dreisen på ammingen. Er så redd at det at jeg er syk skal ødelegge dette! Tvinger nedpå med mat så snart jeg har en liten pause i kvalmen, men blir bare verre av det etterpå.


Disse bakteriene smitter som oftest via pusten eller hoste ved det vi kaller. Hvis spedbarnet ditt har omgangssyke , bør du allikevel fortsette med å amme det. Morsmelk er best dersom barnet fortsatt ammes, morsmelkserstatning gis også som vanlig.


Både løs mage og oppkast. Har hørt at man kan miste melken under omgangssyke. Jeg har fått omgangssyken.


Og da blir jeg litt engstelig siden vi har stått så på for å opprettholde ammingen og endelig hadde kommet over kneika. HEi, jeg fullammer min mnd gamle sønn, men fikk karftig omgangssyke i går. Vurderte å gi ham tillegg i steden for morsmelk, men valgte å fortse. Barn som er yngre enn tre måneder gamle, får sjelden tarminfeksjon.


Men omgangssyke er farligst for små barn og eldre mennesker. Små barn kan bli helt slått ut av omgangssyke , og da gjelder det å være påpasselig slik at barnet ikke blir dehydrert. Barna har også mindre utviklet immunforsvar til å ta knekken på sykdommen.


Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. De vanligste symptomene er kvalme og generell følelse av uvelhet før du starter med oppkast og diare. I mmunstoffene i brystmelken bidrar til å beskytte barnet mot infeksjoner som forekommer i nærmiljøet.


Derfor er det ekstra gunstig å fortsette ammingen når mor har forkjølelse, influensa, omgangssyke eller lignende. Amming når mor er syk. Når mor er syk, bør hun avlastes fra andre gjøremål enn det å pleie seg selv og gi barnet melk. Forum › Generell diskusjon › GenereltBufretLignende27. Gikk ikke ut over melkeproduksjon i det hele tatt, men babyen ble jo selvsagt smitta.


Omgangssyke hos mor og amming – Småtroll 0-år10. Ble fortalt at hun måtte ha fått omgangssyke , og at det var noe som gikk. Topp almenntilstan god appetitt, ingen feber og ingen oppkast. Hun har hatt omgangssyke et par ganger før, og da har hun spist lite, vært sutrete og fremstått som dårlig. Har ikke omgangssyke , men bruker en del tid på å bekymre meg da jeg har en baby på uker og ei jente i bhg.


Oppskriften ved dehydrering av omgangssyke er som f lger (NB. Dette kan man ogs gj re hjemme). Alvorlig svnapn og omsorg for barn Svnforeningen 8. Barnet vil ha problemer me eller ha smerter, ved avfring.


Bltt linne med dragkedja i ryggen, stl. Må jeg ta kontakt med lege og evt. Er det farlig for fosteret tro? Eller kan jeg bare ri bølgen av? Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast, med diaré og feber etter hvert.


Omgangssyke amming

Noen som vet i disse omgangssyketider? Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus.


Mistenkt eller påvist alvorlig kombinert immunsvikt (SCID). Immunsuppresiver brukt av mor under svangerskap eller amming kan føre til langvarig immunsvikt hos barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg