tirsdag 9. april 2019

Kul på tannkjøttet

Ses som kul i gingiva. Abscesser kan av og til utvikle et alvorlig sykdomsforløp. Smertefulle ulcerasjoner og nekroser, særlig på tannkjøttet mellom to tenner. Jeg er ei jente på år.


For 2-uker siden merket jeg med tunga at jeg hadde en kul inni munnen. Den sitter på innsiden av tannraden nede, nedenfor 12-årsjekselen og er ca. Kan det være rota på denne tanna som er på vei ut? Men kan de være ha.


Slutter det å gjøre vondt etter en paracet er det nok ikke en betennelse. Det er jo gjerne slik man tester. Har du stiv nakke og ømme skuldre? Ofte henger dette tett sammen.


Den synes som hvit, og sitter over underkjeven. Den abscess vil vises som en kul i tannkjøttet ved siden av tannen. Pus kan lekke fra den for seg selv eller om du legge press på den.


Hvis infeksjonen sprer seg til tannkjøttet eller annet vev, kan du oppleve feber og kvalme. Trauma Den gums er laget av delikat vev, og kan lett bli skadet. Har noe på tannkjøttet som ser ut som en boble og som svir veldig.


Kul på tannkjøttet

Noen som vet hva det er? Kjenner jeg har en ganske stor kul inni munnen, på høyre side oppe. Har hatt vondt en stund og bestilte time i dag, men fikk ikke time før om to uker. Bør jeg ringe tannlegen igjen i morgen?


Munnhulesykdommer er sykdommer i tennene, tannkjøttet , tennenes festeapparat, munnslimhinnen, de store og små spyttkjertlene, samt kjeveknoklene. Sykdommene kan være av rent lokal natur, ledd i en generell sykdom eller konsekvens av en fysisk skade. For personer som er utsatt for slike blemmer på tannkjøttet anbefaler våre tannleger å unngå tannkrem som inneholder dette stoffet som kun er tilsatt for at tannkremen skal skumme. Et sikkert valg er for deg som vil minske sjansen for å få blemmer på tannkjøttet er tannkremen Zendium. Symptomene på kreft er ofte uspesifiserte og diffuse.


Det kan være alt fra en kul i huden til krampeanfall, trøtthet, oppkast, diaré eller hoste. En byll på tannkjøttet er en bakteriell infeksjon som skaper en liten ball av pus. Fordi koke vanligvis innebærer en underliggende problem med en tann eller tannkjøtt sykdom, kaller tilstanden for en tannlege oppmerksomhet.


After er smertefulle sår i tannkjøttet , på tungen, i munnens slimhinner eller på ganen. Sårene er vanligvis grunne og omgitt av en rød rand. Antallet varierer, men er ofte mellom en og tre. Størrelsen på hvert sår varierer fra et par millimeter til et par centimeter. Såret dekkes etter hvert av et grågult belegg.


Kul på tannkjøttet

En annen av de typer tannkjøttproblemer mange mennesker lider av er tannkjøttsykdom, eller periodontal sykdom. Tannkjøttsykdom er forårsaket av oppbygning av bakterier i form av plakk på tennene på tannkjøttet , vanligvis på grunn av dårlig tannhelse. Det kan føre til hevelse, smerte og blødning i tannkjøttet , samt kronisk dårlig ånde. Tannkjøttet kan bli rødt, ømt og hovent – og kan også gi blødning i tannkjøttet.


På dette stadiet bør du få tannlegetime så fort som mulig – for å få renset bort plakk, tannsten og annet grums – dette blir betydelig vanskeligere hvis du ikke gjør noe med problemet og lar det utvikle seg til det vi kaller periodontitt – og i verste fall at du mister tenner. Videre kan det utvikle seg en kul (hevelse) over rota på tannen. Dette er en betennelse rundt rotspissen. Dersom betennelsen blir stående ubehandlet, kan det danne seg en tannbyll eller et kviseliknende sår på tannkjøttet. Materie kan komme ut når en trykker på såret.


Da er den akutte fasen over og smerten vanligvis borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg