mandag 1. april 2019

Tegn på astma

Noen Medikamenter kan forverre astma. En medisintype som kalles betablokkere som brukes mot høyt blodtrykk og hjertesykdom, kan forverre astma , ifølge Helsenorge. Man kan også måle mengden nitrogenoksid (NO) i utåndingsluften.


En økt menge NO kan være et tegn på astma. ACO – astma og kolsoverlapping. Noen personer kan ha symptomer som passer med både astma og kols.

Som foreldre til et barn med astma er dere behandlere for barnet i samarbeid med det helsepersonell dere benytter. Derfor er det viktig å kjenne igjen ulike tegn på puste­besvær og vite hva du kan gjøre for barnet ditt. Hva skjer i luftveiene ved astma ? Når et barn har astma , vil det i perioder ha pustebesvær. Et tidlig tegn på KOLS kan være at luftveiene er mer følsomme enn tidligere.


Det kan være at du begynner å reagere på rått og fuktig vær, temperaturforandringer, støv eller stekeos på en måte du ikke har gjort tidligere. Mange vil kunne oppleve å bli tette i luftveiene og tunge i pusten i slike situasjoner. Alvorlig astma krever vanligvis sykehusinnleggelse.

Ved livstruende astma må det straks ringes medisinsk nødnummer 11 og personer i omgivelsene dine må være klare til å yte førstehjelp. Vi skal se litt på hvordan alvorlige former for akutt astma arter seg, slik at du vet hva du skal gjøre dersom du får et slikt anfall. Pasienter, pårørende og leger undervurderer ofte alvorlighetsgraden av akutte astmaanfall.


Slik undervurdering kan forsinke livreddende behandling. Alle henvendelser om akutt astma bør tas på alvor med umiddelbart tilsyn av pasient. De små luftveiene i lungene blir betente og forsnevres, og gjør det vanskeligere for luft å komme inn og ut. Denne testen er ved astma oftest normal i gode perioder. Mistenker man likevel astma med normal spirometri kan man gjøre daglige målinger med en PEF-måler, som er en minipusteprøve som kan gjøres hjemme over en periode.


Man vil da se etter variasjon fra dag til dag, hvilket gir en god indikasjon på om man har astma eller ikke, sier. Få kontrolleret astmaen hos lægen med jævne intervaller. Huske at tage den astmamedicin, lægen har anbefalet, også selv om man føler sig rask. Lære at kende og undgå ting, der udløser astma -anfald. Astma betyder åndenød.


Bliv undersøgt for allergi: Behandling for eventuel allergi eller høfeber kan også hjælpe på astma. Allergiske reaksjoner i lungene kan skyldes astma , vær oppmerksom på akutte tegn , uansett om barna er inne eller ute. Symptomer på allergi kan være akutte hvis de blir utsatt for et nytt dyr.


Barnet kan også få en blek hudfarge eller vise tegn på mistrivsel.

Det er avgjørende for utøvere, trenere og trenere til å være oppmerksom på symptomene som følger denne tilstanden. En veileder for foreldre - NAAF 3. Nden hoste og slim er nogle f eksempler. På verdensbasis finnes det over 2millioner mennesker.


Men hvis du stadig føler deg andpusten uten noen åpenbar grunn kan dette være et tegn på astma ,. Pasienter med akutt astma som intuberes trenger ofte 1-døgn før forsøk på ekstubering, se eventuelt referanse for utdypende informasjon (7). Inhalasjonsgasser Enkelte inhalasjonsgasser som sevofluran, isofluran og halothan kan være potente bronkodilatorer, og har vist god effekt på akutt astma i en liten studie. Dette gjør det vanskeligere for luft å komme inn og ut.


På lang sikt kan ukontrollert astma føre til tap av elastisk vev i lungene. Denne økningen har flatet ut de siste årene. Flere gutter enn jenter får sykdommen før ti års alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg