fredag 5. april 2019

Apocillin bihulebetennelse

Infeksjon i hulrommene i ansiktsskjelettet rundt nesen. Betennelsen skyldes bakterier eller virus. Bihulebetennelse varer oftest 1-uker, og man blir normalt helt frisk igjen. Smertefulle sår i munnslimhinnen. Apocillin blir brukt mot bihulebetennelse ja.


Men ville uansett ringt legevakten før du starter på en full kur. Men om man behandler det er apocillin noe som ofte blir skrevet ut. Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse. Man har lenge vært usikker på nytten av å behandle bihulebetennelser med antibiotika. Denne skepsisen synes å være riktig i følge en ny undersøkelse.


Til sammen 2voksne mennesker med akutt bihulebetennelse ble tilfeldig fordelt i to grupper. Har man ikke samtidig tett eller rennende nese som tegn på øvre luftveisinfeksjon bør man tenke på andre, kanskje mer alvorlige årsaker til hodepinen. Det begynte for dager siden med at jeg følte meg meget tykk i halsen, uten at den var direkte sår, og at jeg hadde vondt i tennene på den ene siden. For tre dager siden ble det smertefullt, med rivninger opp mot det ene øret, og det rant også fra øyet på samme siden. Jeg var ikke forkjølet.


Vanligvis selvbegrensende tilstand. Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet. Dette gir opphopning av sekret og gode vekstbetingelser for mikrober. Hva er årsaken til tannervebetennelse og tannrotbetennelse?


Tannervebetennelse oppstår oftest på grunn av et dypt hull i tannen (), som når helt inn til tannerven. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Hva slags antibiotika er det vanlig å bruke for bihulebetennelse ? Noen leger sier jo at man kun bør bruke nesespray, men det hjelper ikke for min del. Har fått apocillin for halsvondten, så lurer på om dette kanskje vil hjelpe til å ta knekken på bihulebetennelsen også, ellers ringer jeg i morgen og spør om han har noen andre forslag.


Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. De vanligste øvre luftveisinfeksjoner som bihulebetennelse , mellomørebetennelse, halsbetennelse behandles med penicillin V. Klamydiainfeksjon behandles ofte med amoxicillin og ampicillin. Urinveisinfeksjoner kan behandles med pivmecillinam.


Du har altså kronisk bihulebetennelse , og røntgensvaret tilsier det samme. Slik jeg forstår det så har du også tidligere blitt behandlet for dette med kirurgi (operert for polypper i nesen for ett år siden?). Kronisk bihulebetennelse skyldes en betennelse i selve bihuleslimhinnene, og kan være immunologisk mediert, akkurat som astma. Viktig å vite er at vanlig penicillin, som bl.


Olafiaklinikken for å sjekke at du har tatt riktig medikament. En sjelden sykdomstilstand med blant annet feber og sårdannelse på hud og slimhinner. Nasjonal kompetansetjeneste for antibiotikabruk i spesialisthelsetjenesten (KAS). Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP).


Har tatt penicillin i en uke. I dag fikk jeg vite at kuren ikke har virket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg